top icon
Κόσμος

Η Ferrari παρουσιάζει νέο, 6κύλινδρο υβριδικό μοντέλο (+video)

Η Ferrari θα παρουσιάσει στις 24 Ιουνίου ένα «επαναστατικό» νέο μοντέλο – που όπως όλα μαρτυρούν θα είναι μια entry-level σπορ κατασκευή, με 6κύλινρο υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Με ένα teaser βίντεο, η Ferrari προανήγγελλε σήμερα την πρεμιέρα ενός νέου μοντέλου, το οποίο, όπως η ίδια το χαρακτηρίζει, θα είναι «επαναστατικό».

Στο σύντομο φιλμ που ανήρτησε η ιταλική εταιρεία στην επίσημη ιστοσελίδα της βλέπουμε όχι κάποιον οδηγό της από την F1, αλλά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του F1 Pro Series του 2019 David Tonizza, ο οποίος χρησιμοποιεί μπροστά από μια μεγάλη οθόνη και με ηχητικό «φόντο» ένα σπορτίφ ήχο θερμικού κινητήρα, ένα πηδάλιο… κανινικού αυτοκινήτου της Ferrari.

Ωστόσο, η ιταλική εταιρεία δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία δηλώνοντας ότι το ραντεβού για την πρεμιέρα «μιας νέας σπορ Ferrari» η οποία «θα καθορίσει την απολαυστική οδήγηση» θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου.

Τι ετοιμάζει τελικά η Ferrari;

Όπως όλα μαρτυρούν, η Ferrari θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ένα εντελώς νέο μοντέλο που θα τοποθετείται στην αφετηρία της προϊοντικής της πυραμίδας παίρνοντας κίνηση  από ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο που θα έχει στην καρδιά του έναν V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης – για πρώτη φορά μετά την εμβληματική Dino.

Έτσι, μετά την SF90 Stradale, το νέο αυτό σπορ αυτοκίνητο θα είναι το δεύτερο υβριδικό στην ιστορία του cavallino rampante.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 6κύλινδρος κινητήρας θα είναι (φυσικά) υπερτροφοδοτούμενος συνεργαζόμενος για την περίσταση με έναν ηλεκτροκινητήρα και αποδίδοντας συνδυαστικά κοντά στους 700 ίππους.

Σε αντίθεση με την SF90 Stradale, η νέα σπορ Ferrari που θα δούμε να αποκαλύπτεται την επόμενη εβδομάδα θα είναι πισωκίνητη.

Προς το παρόν άγνωστοι παραμένουν οι δεσμοί του εν λόγω θερμικού συνόλου με τον 3λιτρο επίσης κινητήρα της ομογάλακτης Maserati MC20.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης των Ιταλών θα βρει θέση στο εγγύς μέλλον σε ένα ακόμα νέο μοντέλο της: την Purosangue SUV.

Δείτε στη συνέχεια το teaser βίντεο της νέας Ferrari:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ