top icon
Κόσμος

Ford: Επενδύσεις 30 δις δολαρίων στην ηλεκτροκίνηση έως το 2025

Η Ford ανακοίνωσε ότι αυξάνει στα 30 δις δολάρια της επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση έως το 2025, ενώ νέες είναι και οι προβλέψεις ως προς το μίγμα των ηλεκτρικών της πωλήσεων με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις της, η Ford προτίθεται να αυξήσει στα 30 δις δολάρια τις επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης έως το 2025, έναντι 22 δις δολαρίων που είχαν ανακοινωθεί από την μπλε οβάλ εταιρεία πριν λίγους μήνες.

Στα πλαίσια του νέου προγράμματος με την ονομασία Ford+, η αμερικανική εταιρεία προβλέπει ότι το 40% των αυτοκινήτων που θα πουλά σε παγκόσμιο επίπεδο με χρονικό ορίζοντα το 2030 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς η νέα Mustang Mach-E, το νέο F-150 Lightning που εστιάζει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και το ηλεκτρικό E-Transit.

Ford: Επέλαση και στον τομέα των μπαταριών

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εταιρεία θα δημιουργήσει το Ford Ion Park, ένα παγκόσμιο κέντρο αριστείας στον τομέα των μπαταριών, στο οποίο θα απασχολούνται περισσότεροι από 150 ειδικοί σε θέματα που αφορούν την χημεία των συσσωρευτών ενέργειας, τις δοκιμές τους σε πραγματικές συνθήκες, την κατασκευή αλλά και την διαχείριση τους.

Όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, στο μέλλον θα είναι διαθέσιμες στα ηλεκτρικά της οχήματα μπαταρίες τριών κατηγοριών: η IonBoost (ιόντων λιθίου), η IonBoost Pro που θα εγκαθίσταται σε επαγγελματικά οχήματα, καθώς και οι solid state μπαταρίες που θα εξελιχθούν σε συνεργασία με την Solid Power, εξασφαλίζοντας μεγάλη αυτονομία και χαμηλό κόστος.

Την ίδια στιγμή, μέσω της BlueOvalSK, μιας κοινοπραξίας της Ford με την SK Innovation, οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν στις ΗΠΑ μπαταρίες για μελλοντικά οχήματα της μπλε οβάλ εταιρείας και της Lincoln.

Ford

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ