top icon
Κόσμος

Κοινοπραξία Ford και SK Innovation για την κατασκευή μπαταριών

Η Ford και η SK Innovation δημιουργούν την κοινοπραξία BlueOvalSK με στόχο την κατασκευή μπαταριών με χωρητικότητα 60 GWh σε ετήσια βάση.

Η Ford και η SK Innovation ανακοίνωσαν την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας με την ονομασία BlueOvalSK.

Στόχος της κοινής προσπάθειας είναι η παραγωγή μπαταριών με συνολική χωρητικότητα 60 GWh σε ετήσια βάση από τα μέσα περίπου τις τρέχουσας δεκαετίας.

Στη σχετική ανακοίνωση της κορεάτικης εταιρείας με έδρα τη Σεούλ επισημαίνεται ότι η συνολική παραγωγή θα επιτρέψει στη Ford να καλύψει τις ανάγκες διάθεσης 600.000 ηλεκτρικών pick-up σε ετήσια βάση.

Θυμίζουμε ότι χθες η Ford αποκάλυψε το νέο F-150 Lightning,την ηλεκτρική εκδοχή του δημοφιλέστερου pick-up μοντέλου της αμερικανικής αγοράς, που θα εφοδιάζεται με μπαταρίες της SK Innovation.

Η συνολική επένδυση των Ford και SK Innovation στη νέα κοινοπραξία θα ανέλθει στα 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Jim Farley, Πρόεδρος και CEO της Ford δήλωσε:

«Αυτό το μνημόνιο συμφωνίας είναι μόνο η αρχή. Είναι ένα βασικό μέρος του σχεδίου μας για την κάθετη ενσωμάτωση βασικών δυνατοτήτων που θα διαφοροποιήσουν την Ford στο μέλλον. Δεν θα παραχωρήσουμε το μέλλον μας σε κανέναν άλλο».

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος και CEO της SK Innovation, Kim Jun, είπε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Ford, την κορυφαία και εμβληματική αυτοκινητοβιομηχανία της Αμερικής. Η Ford είναι σήμερα ένας από τους πιο ενεργούς παίκτες στην ηλεκτροκίνηση οχημάτων. Είμαστε περήφανοι που ανοίγουμε αυτό το νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία της».

Ford + SK Innovation = BlueOvalSK

Oi ανάγκες της αμερικανικής εταιρείας σε μπαταρίες έως το 2030 αναμένεται να ανέλθουν σε ετήσια βάση στις 240 GWh, εκ των οποίων σχεδόν οι 140 GWh θα αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Αμερικής.

Θυμίζουμε ότι στην Ευρώπη η εταιρεία έχει δημιουργήσει το Ford Ion Park, ένα κέντρο αριστείας στο οποίο η εταιρεία ερευνά νέες τεχνολογίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένης εκείνων που αφορούν τις μπαταρίες.

Από τη μεριά της, η SK Innovation κατασκευάζει σήμερα μπαταρίες με συνολική δυναμική ανά έτος της τάξης των 40 GWh σε μονάδες που διαθέτει στη Ν. Κορέα, την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ουγγαρία.

Πλέον, χάρη και στη νέα της συνεργασία με την μπλε οβάλ εταιρείας, στόχος της SK Innovation με χρονικό ορίζοντα το 2025 είναι η παραγωγή μπαταριών σε ετήσια βάση με χωρητικότητα 190 kWh.

Ford

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ