top icon
Κόσμος

Ford: Πωλήσεις 600.000 EV τα επόμενα δύο χρόνια

Η Ford επιταχύνει την παραγωγή και διάθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στοχεύοντας σε δύο χρόνια από σήμερα σε πωλήσεις 600.000 EV σε δύο χρόνια από σήμερα.

Η Ford βλέπει με πολύ θετικό μάτι το «κύμα» εξηλεκτρισμού που έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς. Χάρη στην ολοένα και πιο ισχυρή ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών με μπαταρία, η μπλε οβάλ εταιρεία ανακοίνωσε δια στόματος του CEO της, Jim Farley, ότι σκοπεύει να διπλασιάσει την παραγωγή τους έως τα τέλη του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από μια σειρά «τιτιβισμάτων» στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Jim Farley προανήγγειλε ότι η Ford σκοπεύει να διπλασιάσει την παραγωγή και διάθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων φτάνοντας σε ετήσια βάση, σε 24 περίπου μήνες από σήμερα, φτάνοντας τις 600.000 μονάδες.

Ford F-150 Lightning

Αυτή τη στιγμή, η ηλεκτρική παρουσία της Ford περιλαμβάνει τη νέα Mustang Mach-E, ενώ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το ισχυρό χαρτί της δεν είναι άλλο από το F-150 Lightning, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 160.000 παραγγελίες.

Σύντομα, και συγκεκριμένα από τις αρχές του επόμενου έτους, η Ford θα προσθέσει στο… ηλεκτρικό δυναμικό της και το E-Transit, δίνοντας της νέα ώθηση στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων στην οποία χρόνια τώρα πρωταγωνιστεί.

Ford E-Transit

Δεδομένο είναι επίσης ότι η Ford θα παρουσιάσει ένα ακόμα EV μέσα στα προσεχή… λίγα χρόνια, το οποίο θα βασίζεται στο δάπεδο MEB του VW Group, με ένα δεύτερο EV που θα πατά στην εν λόγω «αρχιτεκτονική» να βρίσκεται ακόμα υπό σκέψη.

Σύμφωνα με τον Jim Farley, η Ford σκοπεύει να γίνει ο δεύτερος κατασκευαστής EV με χρονικό ορίζοντα τα επόμενα δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ