Επικαιρότητα Κόσμος

Γερμανία: 1.000.000 σταθμοί φόρτισης έως το 2030

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, δήλωσε πως στόχος της χώρας είναι η εγκατάσταση 1.000.000 σταθμών φόρτισης με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης δεν πρόκειται να κερδιθεί παρά μόνο μέσα από την ανάπτυξη και εγκατάσταση ενός ικανού αριθμού σταθμών φόρτισης που θα υποστηρίζουν καθημερινά τα προσεχή χρόνια τα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου είδους. Αυτός είναι το κεντρικό μήνυμα αλλά συνάμα και ο πρωταρχικός στόχος που έθεσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, σε τηλεοπτικό μήνυμα που απεύθυνε στους πολίτες της χώρας με αφορμή τη σημερινή συνάντησή της με στελέχη της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Για το σκοπό αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε 1 εκ. σταθμούς φόρτισης έως το 2030 και η βιομηχανία πρέπει να συμμετάσχει σε αυτό. Αυτό το θέμα θα συζητήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η Angela Merkel.

Ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της VW, Stephan Weil, δήλωσε από τη μεριά του ότι προτίθεται να αναλάβει δεσμεύσεις για την εγκατάσταση στο κρατίδιο 100.000 δημόσιων σταθμών φόρτισης μέχρι το 2021.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη Γερμανία βρίσκονται σε λειτουργιά σχεδόν 20.000 σταθμοί για τη φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Στην εν λόγω συνάντηση, η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να εξετάσει και άλλες εναλλακτικές που σχετίζονται με οχήματα που χρησιμοποιούν κυψέλες υδρογόνου με στόχο η πολιτεία αλλά και η κατασκευαστική βιομηχανία να επωμιστούν το κόστος των επιδοτήσεων για την προσέλκυση αγοραστών.

Σε ένα περιβάλλον στο οποίο όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που πιστεύουν πως η έλευση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επιφέρει μείωση του εργατικού δυναμικού στον κλάδο, η Angela Merkel στο ως άνω μήνυμά της δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στον αυτοκινητική κατασκευαστική βιομηχανία._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου