top icon
Κόσμος

H Alfa Romeo αυξάνει την παραγωγή της Tonale

Μια ακόμα βάρδια προστίθεται στο εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζεται η Alfa Romeo Tonale στην Ιταλία με τίμημα όμως την περικοπή της παραγωγής ενός σημαντικού μοντέλου της Fiat.

Η Stellantis προσθέτει μια δεύτερη βάρδια στο εργοστάσιό της στο Pomigliano της Ιταλίας για να αυξήσει την παραγωγή της Alfa Romeo Tonale, ενώ την ίδια στιγμή περικόπτει μια βάρδια για το Fiat Panda.

Η αύξηση της παραγωγής αναμένεται να καλύψει την πρόσθετη ζήτηση για το ιταλικό SUV εκτός της εγχώριας αγοράς.

Alfa Romeo Tonale

Θυμίζουμε ότι οι πωλήσεις της Tonale στην Ευρώπη ξεκίνησαν την περασμένη άνοιξη, ενώ οι παραδόσεις του συμπαγούς SUV στις ΗΠΑ, όπου θα πωλείται μόνο ως plug-in υβριδικό, θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σε αντίθεση, η Tonale ξεκίνησε να διατίθεται πρόσφατα στην Ιαπωνία.

Το εργοστάσιο στο Pomigliano στη νότια Ιταλία θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και την παραγωγή του «αδελφού» Dodge Hornet που θα προορίζεται για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής.

Dodge Hornet

Dodge Hornet

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Stellantis, η νέα βάρδια θα προσθέσει στην παραγωγή της Tonale 400 οχήματα την ημέρα. Συνολικά, η αύξηση της παραγωγής με δύο πλέον βάρδιες την ημέρα στη γραμμή παραγωγής της Tonale θα τερματίσει τις προσωρινές αναστολές απασχόλησης 1.600 εργαζομένων στο εργοστάσιο Pomigliano, σύμφωνα με το συνδικάτο FIM.

Το σωματείο είπε ότι η παραγωγή στο εργοστάσιο αυξήθηκε κατά 34% το 2022 φτάνοντας αισίως τις 165.000 μονάδες, εκ των οποίων οι 20.000 ήταν Tonale και οι 145.000 ανήκαν στην οικογένεια του πάντοτε δημοφιλούς Panda.

Alfa Romeo Tonale

Οι πωλήσεις της Alfa Romeo Tonale

Η Alfa Romeo πούλησε 11.171 Tonale στην Ευρώπη το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Dataforce. Από αυτές, οι 4.661 ταξινομήθηκαν στην Ιταλία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jean-Philippe Imparato ,είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ότι οι παραγγελίες για την Tonale θα φτάσουν τις 35.000 μέχρι το τέλος του 2022.

Η Alfa Romeo Tonale είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη με βενζινοκίνητα plug-in υβριδικά και ήπια υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης και επίσης σε εκδόσεις diesel σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο, ο CEO της Alfa Romeo είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ότι η παραγωγή της plug-in υβριδικής Tonale θα περιοριστεί το 2023, επειδή η Alfa Romeo θα λάβει μόνο 35.000 μπαταρίες από την κινεζική εταιρεία CATL.

«Μπορεί να είμαστε σε θέση να πουλήσουμε ολόκληρη την παραγωγή του 2023 σε λίγους μήνες», πρόσθεσε.

Alfa Romeo Tonale - Imparato

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ