top icon
Κόσμος

H Cupra θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030

Η Cupra ανακοίνωσε ότι φιλοδοξεί να καταστεί μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα με χρονικό ορίζοντα το 2030.

H Cupra συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο για να παρουσιάσει το ηλεκτρικό της όραμα. Παράλληλα, το πρωτότυπο Cupra UrbanRebel Concept έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πριν τα εγκαίνια του νέου City Garage στο Μόναχο.

Στην εκδήλωση ο CEO της Cupra Wayne Griffiths αναφέρθηκε στην ηλεκτρική επίθεση της μάρκας αλλά και στην πρόθεση της ισπανικής εταιρείας να καταστεί μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Cupra

«Η νέα μας ηλεκτρική εποχή ξεκινά από εδώ. Έχουμε τη φιλοδοξία να γίνουμε μια πλήρως εξηλεκτρισμένη μάρκα μέχρι το 2030. Λανσάρουμε το Cupra Born φέτος, με το Cupra Tavascan να ακολουθεί το 2024. Το Cupra UrbanRebel αμφισβητεί τους κανόνες της ηλεκτρικής εποχής εισάγοντας μία συναισθηματική αντίληψη για το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και αναμένεται να φτάσει στην αγορά το 2025. Θα λανσάρουμε το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αρχικά ως Cupra, καθώς αυτή πρόκειται να είναι η μάρκα που θα εστιάσει στην ηλεκτροκίνηση, ενώ η Seat θα εστιάσει στην υβριδική τεχνολογία και σε υψηλής απόδοσης κινητήρες εσωτερικής καύσης.

«Θα παρακολουθούμε στενά την αποδοχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους πελάτες καθώς και την ανάπτυξη των υποδομών στην Ευρώπη».

Το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποτελεί στρατηγικό πυλώνα για την εταιρεία, προσέθεσε ο Wayne Griffiths. Η Seat, μαζί με το VW Group, διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του αστικού αυτού ηλεκτρικού project. Η Seat αναπτύσσει τα νέα αυτοκίνητα της αστικής ηλεκτρικής οικογένειας, ενώ η VW την πλατφόρμα και το σχετικό λογισμικό CARIAD. Η φιλοδοξία είναι να παράγονται περισσότερα από 500.000 οχήματα ετησίως στην Ισπανία για διαφορετικές μάρκες του VW Group από το 2025 και μετά.

Με βάση αυτό το project, η εταιρεία έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο στην Ισπανία, το Future:Fast Forward. Κύριος οδηγός αυτού του σχεδίου είναι η παραγωγή του αστικού ηλεκτρικού οχήματος στη χώρα, το οποίο θα μπορούσε να γίνει ο κινητήρας για τον μετασχηματισμό της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Cupra

Σταθερή ανάπτυξη για την Cupra

Στην εκδήλωση πριν από τα εγκαίνια, ο Griffiths εξήγησε πώς η Cupra συνεχίζει να αναπτύσσεται πέρα ​​από κάθε αρχική προσδοκία. Από το λανσάρισμα της πριν από τρία χρόνια, η μάρκα πούλησε περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα. Με γνώμονα την επιτυχία του Formentor, η Cupra σημείωσε τριψήφια αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Η μάρκα έχει επίσης ξεπεράσει τον αρχικό στόχο της, φτάνοντας σε  τζίρο το 1 δισεκατομμύριο ευρώ το 2021.

Η Cupra κατάφερε επιτυχώς να δημιουργήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην Ευρώπη σε αγορές όπως η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Γαλλία και επεκτάθηκε στο εξωτερικό σε χώρες όπως το Μεξικό, το Ισραήλ και η Τουρκία.

Cupra

Ένα νέο City Garage της Cupra στην καρδιά του Μονάχου

Ως μέρος της στρατηγικής της για την παγκοσμιοποίηση, η Cupra επέλεξε το Μόναχο για να ανοίξει το νεότερο City Garage, σε μια μοναδική τοποθεσία στην καρδιά της γερμανικής πόλης. To City Garage της εταιρείας βρίσκεται σε ένα εμβληματικό κτίριο στην Odeonsplatz όπου τα σχεδιαστικά στοιχεία της Cupra συγχωνεύονται με τα αρχιτεκτονικά στοιχεία και τα υλικά του κτιρίου με σεβασμό στην ιστορία του χώρου.

Ο Griffiths εξήγησε το όραμα πίσω από τη δημιουργία αυτού του νέου περιβάλλοντος λιανικής σε αστικές περιοχές: «Με τα City Garages θέλουμε να συνδέσουμε τις πόλεις και τον πολιτισμό τους, φιλοξενώντας εκδηλώσεις και εκθέσεις καθώς και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη νέων τοπικών ταλέντων και συνεργασιών. Θα βρίσκονται σε εμβληματικά hotspots και θα εμπνέονται από την πόλη όπου θα δημιουργηθούν.

«Αύριο, θα ανοίξουμε ένα νέο CityGarage στο Μιλάνο και πολύ σύντομα θα βρισκόμαστε στη Μαδρίτη, το Ρότερνταμ, τη Λισαβόνα και το Βερολίνο. Σχεδιάζουμε επίσης να ανοίξουμε ένα City Garage στο Σίδνεϊ το 2022. Φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε μια παγκόσμια μάρκα. Ως εκ τούτου, θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό δίκτυο παγκοσμίως και θα εκπαιδεύσουμε περισσότερους από 1.200 Cupra Masters έως το τέλος του 2022».

Cupra

Ξεκίνησε η παραγωγή του Cupra Born

Η Cupra ξεκίνησε να παράγει τις πρώτες μονάδες του πρώτου της πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου, του Cupra Born, στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία.

«Το Cupra Born θα είναι επίσης η ώθηση του μετασχηματισμού της εταιρείας και η έναρξη της επίθεσης των ηλεκτρικών προϊόντων της εταιρείας. Με αυτό το αυτοκίνητο, στοχεύουμε να αυξήσουμε το ποσοστό  της Cupra στο 20% των συνολικών πωλήσεων της Seat. Το Cupra Born θα κυκλοφορήσει στις αγορές από τον Νοέμβριο και το λανσάρισμά του θα είναι το έναυσμα μιας νέας στρατηγικής διανομής για μία διαφορετική σχέση με τους πελάτες», δήλωσε ο Griffiths.

Cupra Born

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ