Επικαιρότητα Κόσμος

H Geely θα κατασκευάζει όλα τα μοντέλα της smart στην Κίνα

Η Daimler και η Geely ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία με έδρα την Κίνα μιας νέας κοινοπραξίας με συμμετοχή 50-50, στα πλαίσια της οποίας η κινεζική εταιρεία θα αναλαμβάνει την «εντός έδρας» κατασκευή και διάθεση σε ολόκληρο τον κόσμο όλων των μοντέλων της smart.

Όπως είχαμε προαναγγείλει με χθεσινή μας ανάρτηση, η Daimler και η κινεζική Geely ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με ίσο αριθμό μετοχών για κάθε εταιρεία (50-50) που με έδρα την Κίνα θα αναλάβει την ιδιοκτησία, τη διαχείριση, την κατασκευή αλλά και τη διάθεση όλων των μοντέλων smart για το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή συμφωνία, μια νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων της smart θα συναρμολογείται σε ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα. Οι πωλήσεις των εν λόγω αυτοκινήτων στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022.

Το διοικητικό συμβούλιο της κοινής επιχείρησης θα αποτελείται από έξι στελέχη με ίση εκπροσώπηση και από τα δύο μέρη. Την Daimler θα εκπροσωπούν οι Hubertus Troska, Britta Seeger και Markus Schäfer και την κινεζική Geely ο ίδιος ο Πρόεδρος της Geely Holding, Li Shufu, ο An Conghui και ο Daniel Donghui Li.

Οι εταίροι της κοινοπραξίας συμφώνησαν επίσης ότι για το σχεδιασμό των μελλοντικών μοντέλων smart υπεύθυνο θα είναι το αντίστοιχο παγκόσμιο τμήμα της Mercedes-Benz, ενώ για τα μηχανικά μέρη την ευθύνη αναλαμβάνει η Geely.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε πως η smart θα επεκταθεί στο εγγύς μέλλον στην αναπτυσσόμενη κατηγορία Β.

Όπως διευκρινίστηκε, έως το 2022, η Daimler θα συνεχίσει να παράγει την τρέχουσα γενιά μοντέλων smart στο Hambach στη Γαλλία (smart EQ fortwo) και στο Novo Mesto στη Σλοβενία (smart EQ forfour).

Παράλληλα, το εργοστάσιο στο Hambach θα αναλάβει έναν επιπλέον νέο ρόλο στο δίκτυο παραγωγής της Mercedes-Benz Cars κατασκευάζοντας για αυτήν ένα συμπαγές ηλεκτρικό όχημα. Για το λόγο αυτό, η γερμανική εταιρεία θα επενδύσει περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο του Hambach.

«Για περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια πελάτες, η smart αποτελεί την πρωτοπόρο εταιρεία στην αστική κινητικότητα. Με δεδομένη την ιστορία αυτή, προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της επωνυμίας με την Geely Holding, έναν ισχυρό εταίρο στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων. Θα σχεδιάσουμε από κοινού και θα αναπτύξουμε την επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων smart που θα συνδυάζουν υψηλής ποιότητας παραγωγή και κορυφαία πρότυπα ασφαλείας τόσο στην Κίνα όσο και παγκοσμίως», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Daimler AG, Dieter Zetsche.

Από τη μεριά του, ο Li Shufu, Πρόεδρος της Geely Holding, είπε:

«Σεβόμαστε πλήρως την αξία της smart. Αυτή η μάρκα έχει μια ισχυρή εμπορική αξία. Η Geely Holding και η Daimler προσβλέπουν σε αυτό το εντυπωσιακό και συναρπαστικό νέο έργο, μέσω του οποίου θα προωθήσουμε περαιτέρω την εισαγωγή premium ηλεκτρικών προϊόντων για να προσφέρουμε μια καλύτερη εμπειρία κινητικότητας στους πελάτες μας. Ως ισότιμοι εταίροι, είμαστε αφοσιωμένοι στην προώθηση της smart σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία και τις παγκόσμιες ικανότητές μας στη διαχείριση της μάρκας, στην έρευνα και εξέλιξη, στην κατασκευή και στη διαχείριση. Οι συνεργίες θα οδηγήσουν σε αμοιβαία οφέλη, ενώ παράλληλα θα αναπτύξουμε περαιτέρω τεχνολογίες για έξυπνη διασύνδεση»._Χ.Α.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου