top icon
Κόσμος

H Honda ετοιμάζει την ηλεκτρική της «επίθεση» στη Βόρεια Αμερική

Η Honda ανακοίνωσε τα βασικά επόμενα βήματα για την ίδρυση του κέντρου τεχνολογίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Οχάιο, το οποίο θα ηγηθεί της μετάβασης της εταιρείας σε ένα ηλεκτρικό μέλλον στη Βόρεια Αμερική.

Τον Οκτώβριο του 2022, η Honda ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 700 εκατομμύρια δολάρια στην αναμόρφωση αρκετών από τα υφιστάμενα εργοστάσια αυτοκινήτων και κινητήρων της με σκοπό τη δημιουργία του νέου EV Hub στο Οχάιο, προκειμένου να προετοιμαστεί για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία το 2026.

Το Marysville Auto Plant (MAP), όπου η Honda ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων στην Αμερική το 1982, θα είναι η πρώτη παραγωγική μονάδα του είδους της Honda στις ΗΠΑ που θα κάνει τη μετάβαση στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Στο πλαίσιο του EV Hub στο Οχάιο, η Honda θα διαμορφώσει τα εργοστάσια αυτοκινήτων Marysville Auto Plant (MAP) και East Liberty Auto Plant (ELP) καθώς και το εργοστάσιο κινητήρων Anna Engine Plant (AEP), με σκοπό την έναρξη της παραγωγής EV στη Βόρεια Αμερική. Αυτό το EV Hub θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και της εξειδίκευσης της εταιρείας στην παραγωγή EV, η οποία θα διαμοιραστεί σε ολόκληρο το δίκτυο παραγωγής αυτοκινήτων της Honda στη Βόρεια Αμερική τα επόμενα χρόνια, ακόμα και όταν πολλά εργοστάσια της εταιρείας συνεχίζουν την παραγωγή βενζινοκίνητων οχημάτων.

Κάθε μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων της Honda στη Βόρεια Αμερική θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη στρατηγική εξηλεκτρισμού της μάρκας. Ακολουθούν τα βασικά επόμενα βήματα που αφορούν αρκετές από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Honda στις ΗΠΑ. Είναι σημαντικό ότι η Honda εκτιμά ότι θα διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα απασχόλησης σε όλες τις τοποθεσίες κατά τη διάρκεια των βασικών επόμενων βημάτων αυτής της μετάβασης.

Marysville Auto Plant Honda

Marysville Auto Plant (MAP)
Το εργοστάσιο MAP θα αρχίσει να προετοιμάζεται για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων ήδη από τον Ιανουάριο του 2024, ενοποιώντας τις δύο γραμμές συναρμολόγησης που σήμερα κατασκευάζουν οχήματα με θερμικούς κινητήρες και υβριδικά-ηλεκτρικά συστήματα. Η ενοποίηση της παραγωγής σε μία γραμμή θα επιτρέψει στο MAP να αρχίσει να δημιουργεί την απαραίτητη υποδομή για την παραγωγή EV. Κάθε συνεργάτης του MAP θα έχει μια θέση στο πλαίσιο αυτής της μετάβασης. Επιπλέον, από τα τέλη του τρέχοντος έτους, οι συνεργάτες του MAP θα ξεκινήσουν προγράμματα κατάρτισης που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να τους προετοιμάσουν για τις δεξιότητες που απαιτούνται για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Indiana Auto Plant (IAP)
Με βάση τη προγραμματισμένη ενοποίηση των γραμμών παραγωγής στο MAP, η παραγωγή του Honda Accord θα μεταφερθεί στο Indiana Auto Plant (IAP) το 2025. Αυτό θα διατηρήσει τον όγκο παραγωγής ενός σημαντικού βασικού μοντέλου για τους πελάτες της Honda, ενώ θα επιτρέψει στο MAP να μεταβεί στην παραγωγή EV.

Anna Engine Plant Honda

Anna Engine Plant (AEP)
Το AEP θα μεταφέρει την παραγωγή εξαρτημάτων για δύο διαφορετικές γενιές κινητήρων στο εργοστάσιο κινητήρων του Alabama Auto Plant (AAP). Η κατασκευή των κυλινδροκεφαλών, η οποία ολοκληρώθηκε στο AEP τον Φεβρουάριο, για τον υφιστάμενο V6 κινητήρα που τροφοδοτεί πολλά ελαφρά φορτηγά οχήματα της Honda θα προστεθεί στις υπάρχουσες δραστηριότητες του AAP από τον Μάρτιο του 2023. Η χύτευση του μπλοκ για τον ολοκαίνουργιο V6 κινητήρα που μόλις παρουσιάστηκε στο νέο Honda Pilot του 2023, θα ξεκινήσει στο AAP τον Αύγουστο του 2023. Με τις δύο αυτές κινήσεις, το AEP θα μπορέσει να δημιουργήσει χώρο εντός των εγκαταστάσεών του για τη μελλοντική παραγωγή των IPU Cases, που θα συνδυάζονται με τις μονάδες μπαταριών οι οποίες παράγονται στη νέα εγκατάσταση της κοινοπραξίας μπαταριών μεταξύ της Honda και της LG Energy Solution (LGES) στο Οχάιο. Αυτές οι μπαταρίες θα τροφοδοτούν τα ηλεκτρικά οχήματα που θα παράγονται στα εργοστάσια MAP και ELP.

Εργοστάσιο Κιβωτίων – Georgia (TMP-G)
To TMP-G θα συνεργαστεί με έναν προμηθευτή της Honda για να εγκαταστήσει μια νέα γραμμή για την κατασκευή e-axles, ένα βασικό εξάρτημα των ηλεκτρικών οχημάτων που συνδυάζει τον ηλεκτροκινητήρα, τα εξαρτήματα μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά ισχύος. Ο προμηθευτής θα εγκαταστήσει, θα κατέχει και θα λειτουργήσει τη νέα γραμμή e-axles σε χώρο που σήμερα καταλαμβάνει μία γραμμή παραγωγής κιβωτίων ταχυτήτων η οποία δεν λειτουργεί.

Εργοστάσιο κοινοπραξίας μπαταριών EV
Στο πλαίσιο του νέου EV Hub, η Honda και η LGES πραγματοποίησαν πρόσφατα την επίσημη τελετή θεμελίωσης του νέου εργοστασίου μπαταριών EV της κοινοπραξίας που θα βρίσκεται στην κομητεία Fayette, κοντά στο Jeffersonville του Οχάιο. Οι δύο εταιρείες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη νέα εγκατάσταση της κοινοπραξίας, η οποία θα έχει εμβαδόν άνω των 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024 στοχεύοντας σε ετήσια παραγωγή μπαταριών με χωρητικότητα περίπου 40GWh. Η συνολική επένδυση των δύο εταιρειών στις εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας αναμένεται να φθάσει τα 4,4 δισ. δολάρια.

East Liberty Plant Honda

Συνέχιση παραγωγής οχημάτων με υβριδικούς-ηλεκτρικούς και θερμικούς κινητήρες
Στοχεύοντας να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές της δραστηριότητες έως το 2050, η Honda έχει ως όραμα τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και κυψέλες καυσίμου να αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεων οχημάτων της έως το 2040. Ακόμα και τώρα που η Honda επιταχύνει την προετοιμασία της για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει την τρέχουσα παραγωγή οχημάτων με θερμικούς και υβριδικούς-ηλεκτρικούς κινητήρες, προκειμένου να συνεχίσει να καλύπτει την αναμενόμενη ισχυρή ζήτηση των πελατών μέχρι το 2030 και πέραν αυτού. Η διαρκής επιτυχία των πωλήσεων των εν λόγω οχημάτων θα υποστηρίξει επίσης τις απαιτούμενες επενδύσεις στο ηλεκτροκίνητο μέλλον.

Η Honda κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Αμερική για πάνω από 40 χρόνια, και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 1982, με την έναρξη της παραγωγής να λαμβάνει χώρα στο εργοστάσιο Marysville Auto Plant. Το 2022, περισσότερα από τα δύο τρίτα όλων των αυτοκινήτων Honda και Acura που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ κατασκευάστηκαν στην Αμερική, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα εγχώριας και παγκόσμιας προέλευσης. Η αθροιστική παραγωγή αυτοκινήτων της Honda στην Αμερική ξεπερνά πλέον τα 30 εκατομμύρια οχήματα. Στην ήπειρο αυτή, η Honda ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στο τομέα της παραγωγής με την έναρξη της κατασκευής μοτοσικλετών στο Marysville του Οχάιο και σήμερα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσχιδή κατασκευαστικά αποτυπώματα στις ΗΠΑ από οποιαδήποτε άλλη διεθνή εταιρεία. Τα 12 εργοστάσιά της απασχολούν περισσότερους από 22.000 συνεργάτες στην Αμερική, υποστηρίζοντας λειτουργίες που έχουν ετήσια δυναμικότητα άνω των 1,27 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, 1,52 εκατομμυρίων κινητήρων, 500.000 προϊόντων ισχύος και 300.000 προϊόντων powersports (μοτοσικλετών, ATV, S&S), καθώς και τα προηγμένα ελαφριά αεροσκάφη HondaJet και τους κινητήρες GE Honda HF120 turbofan.

Αθροιστικά, η Honda έχει επενδύσει 19 δισεκατομμύρια δολάρια στις παραγωγικές της δραστηριότητες στις ΗΠΑ, εκ των οποίων περισσότερα από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με περισσότερους από 600 αμερικανούς προμηθευτές εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ), με αγορές εξαρτημάτων από τις ΗΠΑ ύψους περίπου 470 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 1979.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ