top icon
Επικαιρότητα

H ηλεκτρική BMW iX3 βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής

Στις 29 Σεπτεμβρίου τα πρώτα αντίτυπα της ηλεκτρικής BMW iX3 βγήκαν από την «κοινή» γραμμή παραγωγής της BMW με την κινεζική Brilliance.

Λίγους μόλις μήνες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της, τα πρώτα αντίτυπα της νέας, αμιγώς ηλεκτροκίνητης BMW iX3 ξεκίνησαν να… ρολάρουν από την γραμμή παραγωγής την οποία διατηρεί η γερμανική εταιρεία στην Κίνα σε συνεργασία με την τοπική Brilliance.

Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, η μονάδα κατασκευής οχημάτων με την ονομασία BMW Brilliance Automotive στη Shenyang της Κίνας διακρίνεται για τα υψηλά ποιοτικά της στάνταρ. Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διαδικασία «γέννησης» της νέας iX3 πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της BBA περισσότερες από 128 δοκιμές στα μηχανικά μέρη του οχήματος, 994 σε σχέση με τις λειτουργίες των διαφόρων λογισμικών του, αλλά και 140 διαφορετικά τεστ λειτουργικότητας.

BMW iX3

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BBA παράγει την πλήρως ηλεκτρική iX3 στην ίδια γραμμή με την X3.

Θυμίζουμε ότι το νέο EV της BMW τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος κινεί τους πίσω τροχούς με την αρωγή ενός συστήματος μετάδοσης μονής σχέσης. Η μέγιστη ισχύς του είναι 286 ίπποι, με τη ροπή να αγγίζει τα 400 Nm. Οι εν λόγω τιμές είναι σε θέση να εξασφαλίσουν το γερμανικό SUV επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6,8 δλ. – η δε τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

BMW iX3

Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια η οποία αποθηκεύεται σε μια μπαταρία υψηλής τάσης των 400V (ιόντων λιθίου, ασφαλώς), την οποία κατασκευάζει η κινζική CALT, με μεγαλύτερη κατά 20% ενεργειακή πυκνότητα απ’ ότι στο παρελθόν και μικτή χωρητικότητα 80 KWh (η «καθαρή» τιμή της είναι 74 kWh). Σύμφωνα με την BMW και τις μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP η αυτονομία που εξασφαλίζει ο εν λόγω συσσωρευτής με μια πλήρη φόρτιση είναι 460 χλμ. Από εκεί και πέρα, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί με μέγιστη ισχύ 150 kW – με αυτή τη ροή ισχύος, η φόρτιση έως το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας διαρκεί μόλις 34 λεπτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ