top icon
Επικαιρότητα

H κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπέρασε τα 100 δις $

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας του Elon Musk ξεπέρασε το φράγμα των 100 δις δολαρίων και την αντίστοιχη της VW.

Το ράλλυ της τιμής της μετοχής της Tesla συνεχίζεται, καθώς μετά το χθεσινό κλείσιμο των χρηματαγορών η συνολική αποτίμηση της εταιρείας του Elon Musk ξεπέρασε εκείνη της VW αγγίζοντας σε απόλυτα νούμερα τα 104,53 δις δολάρια. Θυμίζουμε πως στις 8 Ιανουαρίου η κεφαλαιοποίηση της Tesla ανήλθε στα επίπεδα ρεκόρ των 88,2 δις δολαρίων, τιμή υψηλότερη κατά 2 δις δολάρια σε σχέση με τη συνδυασμένη τη στιγμή εκείνη χρηματιστηριακή αξία των GM και Ford.

Με τους επενδυτές να συνεχίζουν να επενδύουν στην πρωτοπόρο εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το Palo Alto προεξοφλώντας περισσότερο την προοπτική και λιγότερο τα οικονομικά της αποτελέσματα, η μετοχή της Tesla έφτασε χθες τα 572 δολάρια (σ.σ.: την τελευταία μόνο βδομάδα η αύξηση της τιμής της μετοχής άγγιξε το 31%). Μάλιστα, αναλυτές με γνώση της αγοράς θεωρούν ότι η εν λόγω δυναμική θα συνεχιστεί την προσεχή περίοδο έχοντας ως στόχο την «μαγική» τιμή των 800 δολαρίων ανά μετοχή.

Χάρη στα χθεσινά αποτελέσματα, η Tesla των 360.000+ αυτοκινήτων ανά έτος είναι σχεδόν κατά 5 δις δολάρια πιο πολύτιμη από την VW, αλλά πολύ πιο πίσω από την Toyota των 200,16 δις δολαρίων. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε χθες η Daimler με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 54 δις δολαρίων, πέμπτη η BMW με 50,83 δις δολάρια, έκτη η GM με 50,2 δις δολάρια, έβδομη η Honda με 48,05 δις δολάρια, όγδοη η Ferrari με 43,8 δις, ένατη η SAIC με 39,4 δις και δέκατη η Ford με 36,5 δις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ