top icon
Κόσμος

H Lancia Delta επιστρέφει το 2026 και θα είναι ηλεκτρική

Η Lancia επιβεβαίωσε την επιστροφή της εμβληματικής Delta το 2026. Με τη διαφορά ότι πλέον θα πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Η δημιουργία της Stellantis και η «συμβίωση» πολλών και διαφορετικών μαρκών υπό την ίδια σκέπη δεν αφήνει αδιάφορους τους ιθύνοντες της… ξεχασμένης σήμερα Lancia που σύντομα, και με αρχή το ολοκαίνουργιο Ypsilon το οποίο θα παρουσιαστεί το 2024, σχεδιάζει να επαναφέρει στο σύγχρονο αυτοκινητικό προσκήνιο την εμβληματική Delta.

Αυτό επιβεβαίωσε με πάσα επισημότητα σε δηλώσεις του στην ιταλική Corriere della Sera ο νέος CEO της Lancia, Luca Napolitano, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Όλοι θέλουν την Delta και δεν μπορεί να λείπει από τα σχέδιά μας. Θα επιστρέψει και θα είναι μια πραγματική Delta: ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο, ένα μανιφέστο προόδου και τεχνολογίας. Και φυσικά, θα είναι ηλεκτρική».

Lancia Delta

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, και δη τεχνικές, για το μοντέλο που θα δώσει σάρκα και οστά στη σύγχρονη και ηλεκτρική για την περίσταση Delta, αν και είναι λογικό η νέα εκδοχή του μοντέλου να χρησιμοποιεί μια υπάρχουσα πλατφόρμα από το χαρτοφυλάκιο της Stellantis.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η νέα Delta θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί μπαταρίες που θα της εξασφαλίζουν αυτονομία με μία φόρτιση που θα φτάνει έως και τα 700 χλμ. – κάτι ασφαλώς που μένει να επιβεβαιωθεί.

Πριν όμως από την «εμφάνιση» της νέας Delta, η Lancia θα αντικαταστήσει το υπάρχον Ypsilon με ένα εντελώς νέο μοντέλο. Θυμίζουμε ότι το σούπερ μίνι μοντέλο της Lancia είναι πλέον… 10 ετών και προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιταλία. Ο διάδοχος του, σύμφωνα με τον Luca Napolitano, θα δει το φως της δημοσιότητας το 2024 και θα είναι το τελευταίο μοντέλο από τη Lancia που θα προσφέρεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

«Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα σε μια επιταχυνόμενη πορεία προς μια ριζική αλλαγή, για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της μάρκας στην αγορά των premium οχημάτων», δήλωσε ο Luca Napolitano.

Lancia Ypsilon

Από το 2026 και μετά, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και θα απευθύνεται σε πελάτες με υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό των Ιταλών.

«Θα κατασκευάσουμε αυτοκίνητα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο στον οποίο ζούμε, καθώς οι πελάτες μας θέλουν οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά και η επανάσταση προς την ηλεκτροκίνηση είναι σύμφωνη με την παράδοσή μας στην τεχνολογική καινοτομία», προσέθεσε ο Luca Napolitano.

Στο πλαίσιο του σχεδίου επαναδραστηριοποίησης της Lancia, η ιταλική εταιρεία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων, δημιουργώντας ένα δίκτυο αντιπροσωπειών από την αρχή συνεργαζόμενη με εκείνες των Alfa Romeo και DS.

Lancia

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ