top icon
Κόσμος

H Lotus ανακοίνωσε τις τιμές και τον εξοπλισμό της Emira

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης και τις πλήρεις προδιαγραφές της νέας Emira V6 First Edition.

Το αυτοκίνητο, πλήρως εξοπλισμένο με πλήθος χαρακτηριστικών τεχνολογίας, infotainment και άνεσης κοστίζει 76.000 λίρες Αγγλίας. Η τιμή στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές έχει επίσης ανακοινωθεί, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, όπου το αυτοκίνητο κοστίζει 96.000 ευρώ. Οι τιμές σε άλλες διεθνείς αγορές, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας, θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Η παραγωγή της Emira V6 First Edition θα ξεκινήσει την άνοιξη, ενώ η τετρακύλινδρη First Edition i4 θα φτάσει το φθινόπωρο.

Η Emira είναι ένα ολοκαίνουργιο premium σπορ αυτοκίνητο, που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που ο κόσμος της αυτοκίνησης έχει συνηθίσει να περιμένει από μια Lotus (εντυπωσιακή σχεδίαση, δυναμικές επιδόσεις, εξαιρετική αεροδυναμική). Βασισμένη στην κληρονομιά των Elise, Exige και Evora, η Emira αντιπροσωπεύει ένα άλμα προς τα εμπρός για τη Lotus.

Lotus

H Emira έχει αναπτυχθεί σε ένα νέο ελαφρύ πλαίσιο από συγκολλημένο αλουμίνιο, τεχνολογία που πρωτοπορεί η Lotus και η οποία παραμένει αναπόσπαστο μέρος του DNA των σπορ αυτοκινήτων της εταιρείας. Την κίνηση της V6 First Edition τροφοδοτεί ο βελτιωμένος από τη Lotus υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V6 των 3.5 λίτρων της Toyota, τοποθετημένος στο κέντρο και πίσω από τα δύο καθίσματα. Αποδίδει 400 ίππους και συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Lotus

Το αυτοκίνητο πατά σε 20 ιντσών εξαιρετικά ελαφριές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου. Υπάρχει επίσης και ένα σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών (TPMS). Η First Edition διατίθεται σε έξι χρώματα: Seneca Blue (το οποίο είδαμε στο λανσάρισμα του αυτοκινήτου τον Ιούλιο) καθώς και Magma Red, Hethel Yellow, Dark Verdant, Shadow Grey και Nimbus Grey. Περισσότερα χρώματα θα είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια του 2022.

Lotus

Οι εξωτερικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν φώτα LED, τελείωμα εξάτμισης τιτανίου, θερμαινόμενους ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες και αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω. Υπάρχουν επτά επιλογές χρωμάτων εσωτερικού, όλες διαθέσιμες χωρίς επιπλέον κόστος. Πρόκειται για κόκκινο, μαύρο, γκρι και καφέ δέρμα Nappa, καθώς και μαύρο Alcantara με κόκκινες, κίτρινες ή γκρι ραφές. Τα θερμαινόμενα καθίσματα διαθέτουν δυνατότητα ρύθμισης 12 κατευθύνσεων και δύο προεπιλογές μνήμης που συνδέονται με τους εξωτερικούς καθρέφτες (μόνο στο κάθισμα του οδηγού). Περιλαμβάνονται επίσης κλιματισμός, cruise control, εκκίνηση χωρίς κλειδί και επιλέξιμες λειτουργίες οδήγησης.

Lotus

Το Apple CarPlay, το Android Auto και η δορυφορική πλοήγηση (σε επιλεγμένες αγορές) είναι ενσωματωμένα στο Emira V6 First Edition και υποστηρίζονται από Bluetooth και υποδοχές USB/12v. Το premium ηχοσύστημα 10 καναλιών/340W έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία KEF και περιλαμβάνει ψηφιακό ραδιόφωνο DAB. Η πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες γίνεται μέσω μιας κεντρικά τοποθετημένης οθόνης αφής 10,25 ιντσών, ενώ η ανατροφοδότηση του οδηγού γίνεται μέσω ενός πίνακα οργάνων TFT 12,3 ιντσών μπροστά από το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Lotus

Τρία ακόμη πακέτα προαιρετικών επιλογών τοποθετούνται στάνταρ στο αυτοκίνητο, καθιστώντας τα συνολικά τέσσερα. Το Drivers Pack δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα επιλογής ανάρτησης Tour ή Sport με ελαστικά Goodyear Eagle F1 Supersport ή ανάρτησης Sport με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Το Design Pack προσθέτει σπορ πεντάλ, μαύρη ταπετσαρία Alcantara και επιλογή ανάμεσα σε μαύρες, κόκκινες, κίτρινες ή ασημί βαμμένες δαγκάνες φρένων. Περιλαμβάνονται επίσης πατάκια για τα πόδια με το σήμα της Lotus.

Lotus

Το Convenience Pack διαθέτει επιπλέον αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός, κάμερα οπισθοπορείας πίσω, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής με αεροτομή, καθρέπτες αυτόματης σκίασης και δίχτυ αποθήκευσης αποσκευών πίσω. Οι επιλογές που διατίθενται με επιπλέον κόστος περιλαμβάνουν ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι ταχυτήτων με paddle shift και το Black Pack, το οποίο χρωματίζει την οροφή, τα κάγκελα, το κέλυφος των καθρεφτών, το πίσω σήμα της Lotus και το τελείωμα της εξάτμισης.

Lotus

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ