Επικαιρότητα Κόσμος

H νέα Σειρά 7 της BMW θα είναι διαθέσιμη και σε ηλεκτρική έκδοση

Η BMW ανακοίνωσε σήμερα πως θα επενδύσει περί τα 30 δις ευρώ σε νέες τεχνολογίες έως το 2025 και πως η νέα Σειρά 7 θα είναι διαθέσιμη και σε έκδοση που θα κινείται αποκλειστικά με την αρωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η BMW κατέστησε γνωστό σήμερα πως η νέα γενιά της Σειράς 7, η οποία θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα το 2022, θα προσφέρεται και σε έκδοση μηδενικών εκπομπών, χάρη στην παρουσία ενός ή και περισσοτέρων ηλεκτροκινητήρων πέμπτης γενιάς κάτω από τις μεταλλικές της επιφάνειες. Με το σλόγκαν «The Power of Choice», οι Βαυαροί διαβεβαίωσαν πως η νέα ναυαρχίδα τους δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα συμβατικά καύσιμα, με την ατζέντα της να περιλαμβάνει επίσης plug-in υβριδικές εκδόσεις, καθώς και μοντέλα που θα κινούνται αποκλειστικά με κινητήρες ντίζελ και βενζίνης.

Μέχρι το 2023, το BMW Group θα διαθέτει ήδη 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα - πάνω από τα μισά από αυτά είναι ηλεκτρικά. Το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι τα νέα, ευέλικτα δάπεδα τα οποία ήδη διαθέτει αλλά και θα εξελίξει στο εγγύς μέλλον το BMW Group, τα οποία θα επιτρέπουν στους Βαυαρούς να χρησιμοποιούν όλα τα είδη καυσίμου και ενέργειας με μικρές ανά περίσταση προσαρμογές και αλλαγές.

Μέχρι το τέλος του 2021, η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα με plug-in υβριδικούς ή ηλεκτρικούς κινητήρες. Ως προς τα τελευταία, το Group θα προσφέρει με χρονικό ορίζοντα το 2021 πέντε αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, καθώς παράλληλα με το i3, η ζήτηση του οποίου αυξήθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η γκάμα θα περιλαμβάνει το Mini Cooper SE, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του ομίλου στην Οξφόρδη, τη νέα iX3, η οποία θα «γεννιέται» στην Shenyang της Κίνας, ενώ το 2021 θα προστεθούν τα νέα iNext και i4, με το πρώτο να παράγεται στο Dingolfing της Γερμανίας και το δεύτερο στη μονάδα της BMW στο Μόναχο.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου