top icon
Κόσμος

H Nissan καινοτομεί στα αποθηκευτικά της κέντρα

Η Nissan εγκαινίασε πρόσφατα μια νέα αποθήκη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιταλία, η οποία θα διαχειρίζεται τη διακίνηση ανταλλακτικών και αξεσουάρ για περισσότερα από 400 συνεργεία.

Η Nissan εγκαινίασε πρόσφατα μια νέα αποθήκη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιταλία, στο Capena της Ρώμης. Η αποθήκη θα διαχειρίζεται τη διακίνηση ανταλλακτικών και αξεσουάρ για περισσότερα από 400 συνεργεία στην Ιταλία. Σε αυτά περιλαμβάνονται τόσο τα επίσημα και συμβεβλημένα συνεργεία και φανοποιεία του δικτύου της Nissan, όσο και οι επείγουσες παραγγελίες για τις αντιπροσωπείες της Renault, στην κεντρική και νότια Ιταλία.

Nissan Capena

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ (λιγότερο από 12 μήνες), στην ίδια τοποθεσία με την προηγούμενη αποθήκη, η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά τον Σεπτέμβριο του 2018. Σύμφωνα με το όραμα Ambition 2030 της Nissan, τα ζητήματα βιωσιμότητας ήταν ύψιστης σημασίας κατά τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής της αποθήκης, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά πρότυπα εξοικονόμησης ενέργειας.

Nissan Capena

Στην οροφή της αποθήκης έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 230 kW, ικανά να καλύψουν περίπου το ένα τέταρτο των ενεργειακών αναγκών της εταιρείας. Επιπλέον, το νέο σύστημα φωτισμού LED επέτρεψε τη βελτίωση της φωτεινότητας του περιβάλλοντος, μειώνοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση ενέργειας κατά 60%. Επτά αντλίες θερμότητας τελευταίας γενιάς ρυθμίζουν την εσωτερική θερμοκρασία σε βέλτιστο επίπεδο, όλες τις εποχές του χρόνου, εξοικονομώντας 40% της κατανάλωσης ενέργειας και διατηρώντας τη θερμοκρασία σταθερή, χάρη στην εξαιρετική θερμομόνωση των τοίχων και της οροφής.

Nissan Capena

Η προηγούμενη αποθήκη της Nissan στην Ιταλία, τιμήθηκε με τον τίτλο της πιο παραγωγικής αποθήκης στην Ευρώπη σε πέντε περιπτώσεις και η Nissan προσβλέπει στη συνέχιση αυτής της κληρονομιάς, με την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα στον πυρήνα των εργασιών της. Η νέα αποθήκη θα διαχειρίζεται περισσότερους από 23.000 κωδικούς προϊόντων της Nissan και 13.000 από τη Renault. Ωστόσο, με τη μελλοντική ανάπτυξη που αναμένεται τα επόμενα χρόνια, έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται έως και 80.000 συνολικούς κωδικούς.

Nissan Capena

Η εγκατάσταση έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί στην κορυφή των προτύπων κατασκευής, ασφάλειας, απόδοσης και βιωσιμότητας. Η ανακατανομή του χώρου αύξησε την επιφάνεια εργασίας κατά 10% και το σύγχρονο σύστημα ραφιών κατέστησε δυνατή τη μείωση του μέσου χρόνου χειρισμού των ανταλλακτικών και των συναφών εξαρτημάτων έως και 50%, μειώνοντας τους συνολικούς χρόνους παράδοσης στον πελάτη. Ο χώρος των γραφείων έχει διευρυνθεί, με 46 θέσεις εργασίας και 2 αίθουσες συσκέψεων, συνολικής επιφάνειας 1.600m2 εντός της αποθήκης.

Η ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητες στη Nissan και για τα θεμέλια της εγκατάστασης, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική Jet Grouting, η οποία μέσω της έγχυσης ενός μίγματος τσιμέντου υψηλής πίεσης στο έδαφος, καθιστά δυνατή την απόκτηση υψηλής και ομοιόμορφης φέρουσας ικανότητας. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από σκυρόδεμα TX Active, με φωτοκαταλυτικές ιδιότητες, παρέχοντας ισχυρή απόδοση “ρύπο-εξόντωσης” και “αυτό-καθαρισμού” από ουσίες όπως PM10, οξείδια και διοξείδια του αζώτου, βενζόλιο, μονοξείδιο του άνθρακα, μετατρέποντάς τες σε μη τοξικές ενώσεις.

Η πράσινη επένδυση της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.
Στην Ελλάδα, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, εντείνει τις επενδύσεις της στην αειφορία με την επέκταση των φωτοβολταϊκών της συγκροτημάτων στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, προωθώντας και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της. Με την επέκταση της επένδυσης σε φωτοβολταϊκά πάνελ, η εταιρεία θα καλύψει ένα ποσοστό που θα αγγίζει πλέον το 80% των υφιστάμενων ενεργειακών αναγκών της (από 70% που είναι σήμερα) και με απώτερο στόχο την πλήρη ενεργειακή κάλυψη. Η συγκεκριμένη επένδυση έχει ονομαστική ισχύς 700kW, ενώ πέραν της εκτίμησης για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της εταιρείας κατά 50%, η εκτιμώμενη ετήσια αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει αθροιστικά σε 678 τόνους! Μέσα από αυτή την επένδυση, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. στοχεύει στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων που προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη. Στο πνεύμα αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης σε όλα τα παραπροϊόντα (λιπαντικά, μπαταριές κ.α.), ενώ από τις αρχές του 2020 έχει υιοθετήσει στις συναλλαγές με το κοινό τις χάρτινες σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και δεκαετίες, σε επίπεδο Ομίλου, δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά πάρκα, με εγκαταστάσεις που παράγουν ήδη 9.000.000 KWh σε ετήσια βάση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ