top icon
Κόσμος

H Nissan πουλά τις επιχειρήσεις της στη Ρωσία για 1 ευρώ

Η Nissan πουλά τα περιουσιακά της στοιχεία στη Ρωσία στο κράτος, με δυνατότητα εξαγοράς εντός έξι ετών, έναντι του ποσού του 1 ευρώ.

Η Nissan, όπως η ίδια δήλωσε σήμερα, θα πουλήσει ή, πιο σωστά, θα παραδώσει, τα περιουσιακά της στοιχεία και τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σε ένα τοπικό επιχειρηματικό σχήμα έναντι του ποσού του 1 ευρώ, καταγράφοντας ζημιές της τάξης των 100 δισεκατομμυρίων γιεν (σχεδόν 710 εκατομμύρια ευρώ).

Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα μεταβιβάσει τις μετοχές που κατέχει στη Nissan Manufacturing Russia στην κρατική NAMI, με τη συμφωνία να δίνει το δικαίωμα στη Nissan να εξαγοράσει την επιχείρηση εντός έξι ετών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σήμερα το ρωσικό υπουργείο βιομηχανίας και εμπορίου.

Η πώληση θα περιλαμβάνει το εργοστάσιο αυτοκινήτων και τις εγκαταστάσεις έρευνας της Nissan στην Αγία Πετρούπολη, καθώς και το κέντρο πωλήσεων και μάρκετινγκ που με τη σειρά του βρίσκεται στη Μόσχα.

Η ιαπωνική εταιρεία πούλησε 53.000 οχήματα στη Ρωσία πέρυσι.

Nissan Russia

Η Nissan είχε αναστείλει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη τον περασμένο Μάρτιο, εξαιτίας προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Από τότε, η εταιρεία «παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά», ωστόσο όπως η ίδια η εταιρεία αναφέρει σήμερα «δεν υπήρξε προοπτική αλλαγής των εξωτερικών συνθηκών».

«Εκ μέρους της Nissan, ευχαριστώ τους Ρώσους συναδέλφους μας για τη συμβολή τους στην επιχείρηση εδώ και πολλά χρόνια. Αν και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε στην αγορά, βρήκαμε την καλύτερη δυνατή λύση για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους μας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida.

Αν μη τι άλλο, η απόφαση εξόδου της Nissan από τη Ρωσία αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης απόφασης της Renault, η οποία πούλησε το πλειοψηφικό μερίδιο που κατείχε στην AvtoVAZ σε Ρώσο επενδυτή τον περασμένο Μάιο (διαβάστε περισσότερα εδώ). Η Renault φέρεται να πούλησε το μερίδιό της στην AvtoVAZ για μόλις 1 ρούβλι.

Η Mitsubishi, ο μικρότερος σε μέγεθος εταίρος της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Ρωσία, ανέφερε η εφημερίδα Nikkei.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ