top icon
Κόσμος

Η Renault πουλά όλο το μερίδιο της στην AvtoVAZ στους Ρώσους

Η Renault ανακοίνωσε την πλήρη αποχώρησή της από τη Ρωσία πουλώντας όλα τα «τοπικά» περιουσιακά της στοιχεία. Και συγκριμένα την AvtoVAZ και τη Renault Russia.

Η Renault, η δυτική αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη έκθεση στην αγορά της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι πουλά στους Ρώσους όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Renault θα πουλήσει το πλειοψηφικό μερίδιο που κατέχει στην AvtoVAZ σε ένα ρωσικό επιστημονικό ινστιτούτο με τη συμφωνία να περιλαμβάνει το δικαίωμα εξαγοράς του υφιστάμενου, μέχρι και αυτή τη στιγμή, ποσοστού της σε περίοδο 6 ετών. Ως γνωστόν, η Renault κατέχει το 67,69% στην AvtoVAZ, ποσοστό που θα πωληθεί στο Ρωσικό Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αυτοκινήτων και Μηχανών, το οποίο φέρει την ονομάζεται Nami.

«Το κλείσιμο αυτών των συναλλαγών δεν υπόκειται σε καμία προϋπόθεση και έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις», ανέφερε η Renault στη σημερινή της δήλωση.

Την ίδια στιγμή, το 100% των μετοχών της γαλλικής εταιρείας στη Renault Ρωσίας θα μεταβιβαστεί στην πόλη της Μόσχας.

«Σήμερα, λάβαμε μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση και κάνουμε μια υπεύθυνη επιλογή απέναντι στους 45.000 υπαλλήλους μας στη Ρωσία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo.

Renault Group - Luca de Meo

Η κίνηση πλήρους αποχώρησης της Renault από τη Ρωσία έγινε με γνώμονα τη διατήρηση των επιδόσεων του ομίλου στη χώρα καθώς και την ικανότητά του να επιστρέψει στη χώρα στο μέλλον σε διαφορετικό όμως πλαίσιο, πρόσθεσε ο Luca de Meo.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο η Renault δήλωσε ότι θα αναστείλει τις εργασίες στο εργοστάσιο της στα περίχωρα της Μόσχας εν μέσω των αυξανόμενων πιέσεων για τη συνεχιζόμενη παρουσία της εκεί από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η Renault, στην οποία το γαλλικό δημόσιο κατέχει ποσοστό της τάξης του 15%, επιβεβαίωσε μια μη ταμειακή απομείωση ύψους σχεδόν 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ η οποία αντικατοπτρίζει το πιθανό κόστος της αναστολής των εργασιών της στη Ρωσία.

Renault

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ