top icon
Κόσμος

Ρωσία: Η AvtoVAZ αναζητά κρατούμενους για να κατασκευάσουν τα αυτοκίνητά της

Η AvtoVAZ επιδιώκει να χρησιμοποιήσει στη Ρωσία φυλακισμένους για την κατασκευή των αυτοκινήτων της εν μέσω ελλείψεων εργατικού δυναμικού.

Με τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία να μαίνονται, η Ρωσία συνεχίζει να αντιμετωπίζει εντός της περιφέρειας της έντονες ελλείψεις εργατικού δυναμικού που πνίγουν την οικονομική ανάπτυξη, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της, κυρίως νέοι άνδρες, καλούνται στο στρατό, ενώ άλλοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να αποφύγουν την επιστράτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας, η γνωστή AvtoVAZ, η οποία κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα μοντέλα της Lada, ζήτησε από μια περιφερειακή υπηρεσία φυλακών να τη βοηθήσει να καλύψει την έλλειψη εργατικού δυναμικού με άτομα που έχουν καταδικαστεί σε καταναγκαστική εργασία καθώς προσπαθεί να επιτύχει αυξημένους στόχους παραγωγής.

Το ποσοστό ανεργίας της Ρωσίας υποχώρησε στο 3,3% τον Απρίλιο, υπογραμμίζοντας την έλλειψη εργατικού δυναμικού που πνίγει την οικονομική ανάπτυξη.

Lada Niva

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωποι από το υποκατάστημα της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας φυλακών FSIN της περιοχής Samara, δήλωσε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της AvtoVAZ, η οποία ήθελε να αυξήσει τον ρυθμό και τον όγκο παραγωγής κατά 28% από τον Σεπτέμβριο και κατά 40% από τον Ιανουάριο.

Τα εργοστάσια σε όλη τη Ρωσία παρήγαγαν συλλογικά μόλις 450.000 αυτοκίνητα πέρυσι, επίδοση που είναι η χειρότερη του κλάδου από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

«Στο πλαίσιο αυτό, και λαμβάνοντας επίσης υπόψη την εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση στην αγορά εργασίας του Τολιάτι και της περιοχής Samara, ο εκπρόσωπος του εργοστασίου ζήτησε από τη διοίκηση της σωφρονιστικής υπηρεσίας υποστήριξη και βοήθεια για την επιλογή προσωπικού για την επιχείρηση από αυτούς που καταδικάστηκαν σε καταναγκαστική εργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά η σωφρονιστική υπηρεσία.

VW - Ρωσία

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ