top icon
Κόσμος

Πρώην υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας ο νέος Πρόεδρος και CEO της AvtoVAZ

Η AvtoVAZ, η οποία αποτελεί τη μητρική εταιρεία της Lada, διορίζει τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας, Maxim Sokolov, στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου μετά την πρόσφατη απαγκίστρωση της εταιρείας από τη Renault.

Η AvtoVAZ διόρισε τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας, Maxim Sokolov, ως νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο μετά την αποχώρηση της Renault, του βασικού έως τώρα μετόχου της, από τη ρωσική αγορά.

Θυμίζουμε ότι η Renault έκλεισε πριν λίγες μέρες μια συμφωνία για την πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου της στην AvtoVAZ και τη «μεταφορά» του σε ρωσικό επιστημονικό ινστιτούτο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, η πώληση έγινε έναντι του συμβολικού ποσού του 1 μόνο ρουβλίου, με εξαετή οψιόν εξαγοράς του.

Ο Maxim Sokolov, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας από το 2012 έως και το 2018, αντικαθιστά τον Nicolas Maure, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του τον Μάιο του 2021.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να διορίσει τον Sokolov τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα.

«Ο πιο σημαντικός στόχος για εμάς είναι η ταχεία ανάπτυξη της βάσης των προμηθευτών. Και πρώτα απ’ όλα τους εγχώριους προμηθευτές», ανέφερε σε δήλωσή του ο Maxim Sokolov.

Και προσέθεσε:

«Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ενταχθώ στους χιλιάδες εργαζόμενους της AvtoVAZ. Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία της χώρας και τους μετόχους για την εμπιστοσύνη τους. Στις δύσκολες συνθήκες της επιρροής εξωτερικών παραγόντων και της πίεσης των κυρώσεων, θεωρώ πρωταρχικό καθήκον τη διατήρηση του εργατικού δυναμικού της επιχείρησης, την παροχή εργασίας και την εκπλήρωση κοινωνικών υποχρεώσεων προς τους εργαζόμενους. Η μάρκα Lada θα συνεχίσει να αναπτύσσεται».

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων Lada μειώθηκαν τον Απρίλιο κατά 78% και η αυτοκινητοβιομηχανία διέκοψε την παραγωγή της, έως τις 27 Μαΐου, τόσο λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών όσο και εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης στη Ρωσία.

Lada

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ