top icon
Επικαιρότητα

Ένα Lada με 4 τιμόνια και σύστημα τετραδιεύθυνσης

Το Lada Samara με 4 τιμόνια και σύστημα τετραδιεύθυνσης έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα πως όταν υπάρχει η φαντασία και η τεχνολογική τρέλα όλα μπορούν να συμβούν.

Το σύστημα τετραδιεύθυνσης στα αυτοκίνητα δεν είναι κάτι καινούργιο. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εφαρμόσει την τεχνολογία αυτή εδώ και δεκαετίες σε διάφορα μοντέλα, βελτιώνοντας τον χειρισμό και τη σταθερότητα τους, ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία αυξάνει το κόστος και την πολυπλοκότητα.

Την λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνουν οι γνωστοί Ρώσοι YouTubers Garage 54. Μέσα από ένα βίντεο το οποίο ανέβασαν στο κανάλι τους στο YouTube παρουσιάζουν μια φθηνότερη, αυτοσχέδια λύση ώστε ένα όχημα να αποκτήσει σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Lada

Το νέο πρότζεκτ των Ρώσων αφορούσε ένα Lada Samara της δεκαετίας του 1990. Οι πανούργοι Ρώσοι αποφάσισαν να προσθέσουν τέσσερα τιμόνια στο συγκεκριμένο μοντέλο, ώστε το κάθε ένα από αυτά να ελέγχει την κίνηση κάθε τροχού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και οι τέσσερις επιβάτες του Lada Samara να “λαμβάνουν μέρος” στην οδήγηση του αυτοκινήτου.

Όταν ολοκληρώθηκε το πρότζεκτ, έφτασε η στιγμή της δοκιμής του Lada Samara με σύστημα τετραδιεύθυνσης. Η πρώτη δοκιμή για τους Ρώσους δεν πήγε και τόσο καλά καθώς οι δύο από τους τέσσερις οδηγούς έπρεπε να στρίβουν τα τιμόνια τους προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τους άλλους δύο. Μόλις όλοι τους κατάφεραν να συγχρονιστούν το Lada Samara ξεκίνησε να κινείται με σταθερή ταχύτητα.

Lada

Οι Ρώσοι YouTubers θέλησαν να μάθουν για το τι είναι ικανό να κάνει το Lada Samara. Ωστόσο αυτό κάποιες στιγμές δεν τους βγήκε για καλό καθώς η οδήγηση του αυτοκινήτου ήταν πολύ δύσκολη και είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξουν αρκετές φορές εκτός πίστας. Γεγονός είναι πως όλοι τους το διασκεδάσαν και δεν υπήρχε κάποιος τραυματισμός.

Το πειραματικό Lada Samara ολοκλήρωσε επίσης το σλάλομ δύο φορές, την πρώτη φορά με τους μπροστινούς τροχούς να το κατευθύνουν, ενώ τη δεύτερη οι πίσω τροχοί ήταν αυτοί που έδιναν την κατεύθυνση. Το σύστημα τετραδιεύθυνσης επέτρεψε στο όχημα να είναι καλύτερο στους ελιγμούς αλλά το έκανε ταυτόχρονα ασταθές.

Παρολαυτά η προσπάθεια των Ρώσων Garage 54 χάρισε γέλιο και έδειξε πως όταν υπάρχει η φαντασία και η τεχνολογική τρέλα όλα μπορούν να συμβούν.

Δείτε το βίντεο

ΒΙΝΤΕΟ: GARAGE 54

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lada
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ