top icon
Κόσμος

Lada Niva με V8 κινητήρα Toyota πάει παντού (video)

Δεν είναι καθημερινό Lada Niva, αλλά ένα θηρίο, με V8 κινητήρα Toyota και ανάρτηση που του επιτρέπει να κάνει απίστευτα πράγματα.

Το Lada Niva έχει τη φήμη του σκληροτράχηλου μοντέλου, που δεν απαιτεί πολλά σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Ξεκίνησε την εμπορική του πορεία σχεδόν πέντε δεκαετίες πριν, το 1977 και από τότε έχει αγαπηθεί όσο λίγα μοντέλα στον κόσμο.

Ο στόχος των Ρώσων εκείνη την εποχή που το σχεδίαζαν ήταν να δημιουργήσουν ένα compact αυτοκίνητο με αξιοζήλευτες εκτός δρόμους δυνατότητες. Δεν φημίζεται για την ποιότητα ή την πολυτέλεια που προσφέρει και σε κάποια σημεία του πλανήτη είναι σχεδόν εντελώς άγνωστο.

Το σίγουρο είναι ότι είναι ένα φθηνό off road όχημα, στο οποίο μπορείς να επενδύσεις και να κάνεις πολλά πράγματα. Κάπως έτσι ο Andreas Nortier από τη Ν. Αφρική βρήκε ένα Lada Niva 4×4 σε χαμηλή τιμή και έχτισε πάνω του ένα όχημα που πάει παντού.

Με μεγάλη αγάπη για τα αυτοκίνητα, καθώς, τόσο ο παππούς του συμμετείχε σε off road αγώνες, αλλά και ο πατέρας του σε αγώνες ταχύτητας, ο Andreas αποφάσισε να συνδυάσει αυτά τα δύο και να κάνει ένα γρήγορο off road όχημα.

Lada Niva

Lada Niva

Ο μικρός 4κύλινδρος κινητήρας του Lada Niva ήταν αρκετά αδύναμος για το σκοπό αυτό και έτσι στράφηκε σε ένα πιο ισχυρό και αξιόπιστο κινητήρα από την Toyota. Πιο συγκεκριμένα κάτω από το καπό του Niva τοποθέτησε έναν V8 από Lexus, με απόδοση 230 ίππων. Μπορεί η δύναμη να μην είναι απίστευτη, ωστόσο, όπως τονίζει ο Andreas, μπορεί να στροφάρει συνέχεια στα κόκκινα, χωρίς ο κινητήρας να… παραπονιέται.

Δείτε επίσης: Πόσο πωλείται στην Ελλάδα Lada Niva Travel

Επίσης, έχει επενδύσει πολλά στην ανάρτηση, με στόχο να το κάνει πιο ικανό σε άμμο και χώμα, ενώ δεν αναζητά περισσότερα άλογα, καθώς θέλει να είναι πιο εύκολο στην οδήγηση, χωρίς παράλληλα να καταπονεί το κιβώτιο. Δείτε την ιστορία αυτού του όχι και τόσο κανονικού Lada Niva στο βίντεο που ακολουθεί.

Lada Niva

Lada Niva

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ