top icon
Κόσμος

Η Renault σκέπτεται τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει στην AvtoVAZ

Η Renault διερευνά τον τρόπο για να μεταβιβάσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στην AvtoVAZ, η οποία κατασκευάζει τα δημοφιλή στη Ρωσία μοντέλα της Lada.

Με φόντο την πρόθεσή της για έξοδο από τη Ρωσία, η Renault φέρεται να εξετάζει σοβαρά τώρα το ενδεχόμενο μεταβίβασης σε έναν τοπικό επενδυτή του μεριδίου που κατέχει στη ρωσική AvtoVAZ.

Η μεταβίβαση αυτή, που αποτελεί επί του παρόντος την προτιμώμενη επιλογή για τους Γάλλους, θα βοηθούσε στην απαλλαγή της αυτοκινητοβιομηχανίας από τυχόν νομικές ευθύνες προς την AvtoVAZ και τους 45.000 εργαζομένους της.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή και με δεδομένο ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, άγνωστος παραμένει ο τρόπος με τον οποίο το εργοστάσιο της Renault στη Μόσχα θα ενταχθεί στο ως άνω σχέδιο.

Renault

Σε κάθε περίπτωση, η Renault δεν είναι σε θέση να μεταβιβάσει το 68% των μετοχών της στην AvtoVAZ στον άλλο της μέτοχο, την Rostec State Corporation, επειδή ο Ρώσος εταίρος βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Θυμίζουμε ότι η Renault την περασμένη εβδομάδα διέκοψε τη λειτουργία του εργοστασίου της στη Μόσχα και δήλωσε ότι αξιολογεί τις διαθέσιμες επιλογές της για την AvtoVAZ. Μάλιστα, ο Γάλλος κατασκευαστής αποτίμησε την επιχείρηση του στη Ρωσία στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Lada κατασκευάζει τα δύο αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Ρωσία, το Vesta και το Granta, και κατέχει περίπου το 22% της τοπικής αγοράς. Την ίδια στιγμή, πέρσι περίπου το 10% των εσόδων της Renault προήλθαν από την αγορά της Ρωσίας.

Renault

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ