top icon
Κόσμος

Από την Κίνα στη Ρωσία με αγάπη: Αυτό είναι το νέο Moskvich 3

Η Ρωσία ξεκίνησε χθες την παραγωγή του νέου Moskvich 3, στο πρώην εργοστάσιο της Renault που βρίσκεται λίγο έξω από τη Μόσχα, χρησιμοποιώντας ως βάση ένα μοντέλο από την Κίνα.

Ενώ το τελευταίο Moskvich ήταν ένα «ταπεινό» χάτσμπακ ή 4θυρο μοντέλο τριών όγκων, το νέο Moskvich 3 είναι ένα βενζινοκίνητο crossover με μυώδη εμφάνιση, προβολείς LED, ζάντες αλουμινίου και μεγάλη κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό του.

Στην πραγματικότητα, το αυτοκίνητο μοιάζει πανομοιότυπο με το συμπαγές crossover Sehol X4 που κατασκευάζεται από την κινεζική JAC.

Moskvich

Πηγές που δεν κατονομάζονται, δήλωσαν στο Reuters ότι για την αναβίωση του Moskvich οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν το πλαίσιο, το «σουλούπι», αλλά και την πλατφόρμα της κινεζικής JAC, με τα επιμέρους μέρη για την κατασκευή του νέου ρωσικού μοντέλου να καταφθάνουν στη χώρα απευθείας από την Κίνα. Ωστόσο, ο διευθυντής του όλου project στο εργοστάσιο κατασκευής του Moskvich 3, Maxim Klyushkin, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις παραπάνω πληροφορίες, δηλώνοντας τα εξής:

«Έχουμε (τη ρωσική κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών) την Kamaz ως εξωτερικό συνεργάτη και έχουμε επίσης έναν ακόμα με τον οποίο συνεργαζόμαστε. Δεν κατονομάζουμε αυτόν τον εταίρο».

Moskvich

Η προγραμματισμένη παραγωγή του Moskvich 3 για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους είναι 600 μονάδες. Ωστόσο, ο τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι να παράγει 100.000 Moskvich ετησίως, μερικά από τα οποία θα είναι ηλεκτρικά.

«Τα πρώτα αυτοκίνητα Moskvich θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής τον Δεκέμβριο του 2022», δηλώνουν οι ιθύνοντες του εργοστασίου.

Το Moskvich 3 θα κυκλοφορήσει στη Ρωσία τον επόμενο μήνα. Προς ώρας, η τιμή του αυτοκινήτου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Moskvich

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Moskvich
  • Moskvich
  • Moskvich
  • Moskvich
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ