top icon
Κόσμος

H VW κλείνει το ένα από τα δύο εργοστάσια της στη Ρωσία

Το εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων των VW και Skoda στην πόλη Nizhny Novgorod κατεβάζει ρολά, όπως δηλώνουν εκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων της μονάδας.

Το VW Group θα σταματήσει την παραγωγή οχημάτων στο Nizhny Novgorod της Ρωσίας, στο οποίο κατασκευάζονται αυτοκίνητα για λογαριασμό των VW και Skoda στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης των Γερμανών με τον όμιλο GAZ, δήλωσε το τοπικό σωματείο εργαζομένων επικαλούμενο σχετική ενημέρωση της εταιρείας προς το προσωπικό του εργοστασίου.

Πιο συγκεκριμένα, επικαλούμενη την ως άνω ανακοίνωση, το συνδικάτο των εργαζομένων της μονάδας αποκάλυψε στο Reuters ότι η γερμανική εταιρεία «θα τερματίσει τις δραστηριότητές της στο Nizhny Novgorod», το οποίο βρίσκεται περίπου 430 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή ήταν «η έλλειψη ανταλλακτικών που παράγονται στην ΕΕ και κρίσιμων εξαρτημάτων από την Ουκρανία καθώς και η έλλειψη εγχώριων ισοδύναμων τμημάτων». Επίσης, στα αίτια της απόφασης περιλαμβάνονται επίσης «η διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού και η αδυναμία πρόβλεψης των όρων και των προϋποθέσεων επανέναρξης της εργασιών», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου τω εργαζομένων του εργοστασίου, Dmitry Trudovoy, επικαλούμενος δήλωση της VW προς το επιτελείο της μονάδας.

VW - Ρωσία

Σύμφωνα με τον Dmitry Trudovoy, ο εξοπλισμός και άλλα μηχανήματα της μονάδας θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο της VW στην Kaluga, το οποίο ανήκει εξολοκλήρου στην VW. Σε αυτή τη μονάδα, η γερμανική εταιρεία απασχολεί σχεδόν 4.200 εργαζόμενους.

Το μεγαλύτερο μέρος των 200 εργαζομένων της μονάδας στην πόλη Nizhny Novgorod έχουν λάβει τις αποδοχές του και έχουν παραιτηθεί εθελοντικά.

Το VW Group και ο όμιλος GAZ συνεργάζονται για την κατασκευή οχημάτων στην πόλη Nizhny Novgorod από το 2011, με τη συνολική παραγωγή έως τώρα να ανέρχεται στα 400.000 οχήματα. Μέχρι και αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη μονάδα κατασκευάζονταν τα VW Taos μαζί με τα Skoda Kodiaq, Karoq και Octavia.

VW - Ρωσία

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ