top icon
Κόσμος

H Porsche 911 θα μπορεί να καταναλώνει συνθετικά καύσιμα

Η Porsche εγκαινίασε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής συνθετικών καυσίμων δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι η 911 «αποτελεί το ιδανικό μοντέλο για τη χρήση τους».

Έχοντας αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση η Porsche δεν σταματά να διερευνά νέα μονοπάτια ώστε στο εγγύς μέλλον τα αυτοκίνητα της με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης να γίνουν πιο βιώσιμα – και αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της χρήσης συνθετικών καυσίμων.

Για το λόγο αυτό το γερμανικό εργοστάσιο εγκαινίασε πρόσφατα σε συνεργασία με την Siemens και άλλους εταίρους στην Punta Arenas, στην περιοχή της Παταγονίας στη Χιλή, ένα νέο εργοστάσιο στο οποίο θα παράγεται ένα ουδέτερο, ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συνθετικό καύσιμο (eFuel).

Porsche eFuel

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία Porsche και Siemens για την παραγωγή ηλεκτροκαυσίμων

Η συγκεκριμένη μονάδα αναμένεται να παράγει περίπου 130.000 λίτρα ηλεκτροκαυσίμων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022. Η παραγωγή αυτή θα αυξηθεί στη συνέχεια σε δύο στάδια, σε περίπου 55 εκατομμύρια λίτρα έως το 2024, και περίπου στα 550 εκατομμύρια λίτρα έως το 2026.

Η συγκεκριμένη μονάδα ​​εκμεταλλεύεται τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες στην επαρχία Magallanes στη νότια Χιλ, για να παράγει eFuels χρησιμοποιώντας χαμηλού κόστους πράσινη αιολική ενέργεια. Σε πρώτη φάση, οι ηλεκτρολύτες διαχωρίζουν το νερό σε οξυγόνο και πράσινο υδρογόνο χρησιμοποιώντας την αιολική ενέργεια. Το διοξείδιο του άνθρακα στη συνέχεια φιλτράρεται από τον αέρα και συνδυάζεται με το πράσινο υδρογόνο για να παράγει συνθετική μεθανόλη, η οποία με τη σειρά της μετατρέπεται σε ηλεκτροκαύσιμο.

Ο Michael Steiner, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και υπεύθυνος στον τομέα της Έρευνας και Εξέλιξης της Porsche AG, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Porsche στο σύνολό της μπορεί να είναι ουδέτερη ως προς το CO2 ήδη από το 2030. Τα καύσιμα που παράγονται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να συμβάλουν σε αυτό. Το εμβληματικό μας μοντέλο, η 911, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για να χρησιμοποιεί ηλεκτροκαύσιμα. Αλλά και τα πολύ αγαπημένα μας ιστορικά οχήματα, γιατί περίπου το 70% όλων των σπορ αυτοκινήτων της Porsche που κατασκευάστηκαν στο παρελθόν είναι ακόμα στο δρόμο.

«Οι δοκιμές μας με τα eFuels προχωρούν με μεγάλη επιτυχία. Τα ηλεκτροκαύσιμα θα επιτρέψουν τη μείωση των εκπομπών CO2 σε κινητήρες εσωτερικής καύσης έως και 90%. Μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιήσουμε το πρώτο καύσιμο από τη Χιλή στα αγωνιστικά αυτοκίνητα Porsche Mobil 1 Supercup από το 2022».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche eFuels
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ