top icon
Επικαιρότητα

H Porsche παράγει το δικό της… μέλι

Η γερμανική εταιρεία διπλασίασε τον αριθμό των αποικιών της από 25 σε 50, με 3 εκ. μέλισσες να ζουν πλέον από τον Απρίλιο του νέου έτους πέριξ των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της στη Λειψία.

Το μέλι που παράγει η γερμανική εταιρεία και συλλέγεται από μέλισσες που ζουν πέριξ της μονάδας κατασκευής οχημάτων της στην πόλη της Λειψίας σε μία έκταση 40 περίπου εκταρίων, φέρει τη διακριτική ονομασία Turbienchen και πλέον είναι διαθέσιμο προς αγορά στο τοπικό κατάστημα πώλησης προϊόντων Porsche Center. Αυτή είναι η πρώτη εκ των δύο συγκομιδών του έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου η γερμανική εταιρεία αναμένεται να θέσει σε προσφορά το δικό της μέλι συνολικού βάρους 2,8 τόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Γερμανία, οι πληθυσμοί των μελισσών κινδυνεύουν με εξαφάνιση εδώ και πολλές δεκαετίες, καθώς η έλλειψη κατάλληλων οικοτόπων για αυτές ολοένα και πολλαπλασιάζεται. Εντούτοις, λόγω της σημασίας τους στη βιοποικιλότητα, οι μέλισσες προστατεύονται από το νόμο για τη διατήρηση της φύσης (BNatSchG), καθώς και από το γερμανικό διάταγμα για την προστασία των ειδών (BArtSchV).

«Το φυσικό τοπίο στο εργοστάσιο της Λειψίας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τις μέλισσες μας. Υπάρχει σε αυτό μία μεγάλη ποικιλία ανθών που συναντώνται όλο το χρόνο – από ιτιά και άγριους καρπούς έως μοσχοκάρυδα», λέει ο Gerd Rupp, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Porsche Leipzig Gmbh.

Το μέλι της Porsche σε αριθμούς

50 αποικίες μελισσών x 60.000 μέλισσες = 3.000.000 μέλισσες

Συνολική έκταση οικοτόπου 40 εκτάρια

55 κιλά μελιού ανά αποικία ανά έτος

110 βάζα μελιού των 500 gr ανά έτος ανά αποικία

Στον οικότοπο του εργοστασίου ζουν επίσης 75 βουβάλια, 25 άγρια άλογα και μεγάλος αριθμός από νυχτερίδες, αμφίβια, ερπετά και πτηνά

Οι μέλισσες σε αριθούς

20.000 είναι τα ήδη μελισσών παγκοσμίως

560 είδη ζουν στη Γερμανία

Το 50% των ειδών στη χώρα απειλούνται με εξαφάνιση

750.000 είναι οι αποικίες μελισσών στη Γερμανία

Για να παραχθεί 1 Kg μελιού, μία μέλισσα πετά 6 φορές το γύρο του κόσμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ