top icon
Κόσμος

H Ricardo θα συνεχίζει να προμηθεύει με κινητήρες την McLaren

Η McLaren ανανέωσε την συμφωνία της με την επίσης βρετανική Ricardo, με την τελευταία να παρέχει κινητήριες μονάδες στην πρώτη και για τα επερχόμενα υβριδικά της μοντέλα.

Η Ricardo είναι μια εταιρεία κατασκευής κινητήρων (και όχι μόνο) με έδρα το Shoreham της Μ. Βρετανίας και αποτελεί από το 2011 το μοναδικό προμηθευτή κινητήριων μονάδων για λογαριασμό της McLaren Automotive.

Ως εκ τούτου, οι ιθύνοντες της Ricardo έχουν προμηθεύσει τους συμπατριώτες τους από το Woking – που βρίσκεται μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Shoreham – με περισσότερους από 34.000 κινητήρες έως σήμερα.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών, η οποία ανανεώθηκε σήμερα με άγνωστο προς το παρόν χρονικό ορίζοντα, ξεκίνησε με την McLaren 12C και συνεχίστηκε και με τη μονάδα κίνησης της υβριδικής P1. Μολαταύτα, η σχέση Ricardo και McLaren ξεκινάει πολύ πιο πίσω, με την πρώτη να παρέχει το κιβώτιο ταχυτήτων που συνδυαζόταν με τον 12κύλινδρο κινητήρα της BMW στην 3θεσια McLaren F1.

McLaren

Πλέον, όπως επισήμως ανακοινώθηκε, η «κοινή πορεία» των δύο βρετανικών εταιρειών θα επεκταθεί σε έναν νέο 8κύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα της Ricardo, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στα επερχόμενα υβριδικά σπορ μοντέλα της McLaren.

«Το νέο μας υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με V8 κινητήρα υψηλών επιδόσεων θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της σειράς προϊόντων επόμενης γενιάς της McLaren, παρέχοντας τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία.

«Αυτή η νέα συμφωνία με την Ricardo αποτελεί, επομένως, σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας για το ‘Future of Performance’ και βασίζεται στη διαρκή σχέση μεταξύ των δύο βρετανικών εταιρειών, παρέχοντας δυνατότητας για θέσεις εργασίας και διασφαλίζοντας αυξημένες επενδύσεις σε μια ζωτικής σημασίας εγχώρια εφοδιαστική αλυσίδα», δήλωσε ο Michael Leiters, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Automotive.

mclaren

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ