top icon
Κόσμος

H Toyota διατηρεί τα ηνία στην παγκόσμια αγορά

Ένας ακόμα χρόνος κατά τον οποίο η Toyota έδειξε την… πλάτη της στους αντιπάλους της.

Η Toyota πούλησε 10,483 εκατομμύρια οχήματα το 2022, σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις της ίδιας, υπερασπίζοντας τον τίτλο της ως η κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις για τον όμιλο, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας φορτηγών Hino Motors, της Daihatsu και φυσικά της Lexus, μειώθηκαν κατά 0,1%, καθώς οι πωλήσεις ρεκόρ εκτός Ιαπωνίας ύψους 8,6 εκατομμυρίων οχημάτων αντιστάθμισαν τη μείωση κατά 9,6% στην εγχώρια αγορά – που έφτασε σχεδόν τις 1,9 εκατομμύρια μονάδες.

Toyota

Ο δεύτερος στην κατάταξη αντίπαλος όμιλος ήταν φυσικά το VW Group, ο οποίος πριν λίγες μέρες ανέφερε τις χαμηλότερες πωλήσεις του για πάνω από μια δεκαετία, και συγκεκριμένα στα 8,3 εκατομμύρια οχήματα. Όπως ανέφερε ο γερμανικός όμιλος «τα lockdown εξαιτίας της πανδημίας στην Κίνα και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησαν προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού».

Με την Toyota να αντιμετωπίζει και αυτή προβλήματα στην προμήθεια πρώτων υλών, και ιδιαίτερα ημιαγωγών, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ισχυρή ζήτηση στην Ασία, με τηη αύξηση της παραγωγικής ικανότητας τόσο στην ευρύτερη αυτή περιοχή όσο και στη Βόρεια Αμερική να συμβάλουν το 2022 στο να ενισχύσει την παγκόσμια παραγωγή της κατά 5% το 2022.

Toyota

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ