top icon
Κόσμος

H Volvo επενδύει σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στο startup τεχνητής νοημοσύνης CorrActions.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας για την ασφάλεια βασίζεται πάντα στην κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ενσωματώνει δεκαετίες έρευνας στο πεδίο της ασφάλειας. Σκοπός μας είναι να σας βοηθούμε να οδηγείτε καλύτερα και να μειώνουμε τον κίνδυνο σύγκρουσης – με απώτερο στόχο μας αυτοκίνητα που δεν θα εμπλέκονται πλέον σε συγκρούσεις.
Πορευόμενοι με αυτή τη νοοτροπία, προχωρούμε τώρα σε μία στρατηγική επένδυση στην CorrActions, ένα ισραηλινό startup «βαθιάς τεχνολογίας», το οποίο μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης δραστηριοποιείται στην ανάλυση της νοητικής διαδικασίας. Η CorrActions έχει αναπτύξει μία τεχνολογία που η εταιρεία πιστεύει ότι θα αλλάξει με επαναστατικό τρόπο την παρακολούθηση της διανοητικής δραστηριότητας και μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα τους οδηγούς.

CorrAction Volvo

Το λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης που δημιούργησε η CorrActions μπορεί να ανιχνεύσει ανωμαλίες στη διανοητική κατάσταση οδηγών και επιβατών, βασισμένο στις κινήσεις μικροσκοπικών μυών που αντανακλούν τη διανοητική δραστηριότητα. Μέσω των αισθητήρων που ήδη υπάρχουν, για παράδειγμα στο τιμόνι, αυτού του είδους οι κινήσεις μπορεί να υποδείξουν διάφορα γνωστικά συμπτώματα που ίσως εμφανίσει ένας οδηγός και σχετίζονται με έλλειψη προσοχής, επήρεια ουσιών, υπερβολική κούραση κλπ.

Μέσω του επενδυτικού βραχίονα της εταιρείας μας, Volvo Cars Tech Fund, πρωτοστατούμε στον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης της CorrActions έχοντας δοκιμάσει το λογισμικό της και αποσκοπούμε στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας. Το Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις για να βοηθήσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και, από κοινού με αυτές, να επιταχύνει τον μετασχηματισμό του διεθνούς κλάδου των μετακινήσεων σε πεδία όπως η ασφάλεια, η ηλεκτροκίνηση, η ψηφιοποίηση και οι νέοι τρόποι πρόσβασης σε ένα αυτοκίνητο.

CorrAction Volvo

«Μέσω του Tech Fund, επιδιώκουμε να είμαστε στρατηγικός συνεργάτης επιλογής για υποσχόμενα startup που μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της θέσης μας ως τεχνολογικού ηγέτη στον κλάδο μας», λέει ο Alexander Petrofski, (Αλεξάντερ Πετρόφσκι), Επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund. «Η CorrActions έχει όλες αυτές τις προϋποθέσεις και είναι προσηλωμένη σε μία αποστολή που βρίσκεται πολύ κοντά στον πυρήνα μας: να κάνουμε πιο ασφαλή τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα και γύρω από αυτά».

Η CorrActions κέρδισε την προσοχή μας διότι προσπαθεί να επιλύσει ακριβώς τα ίδια προβλήματα που απασχολούν τους μηχανικούς ασφαλείας μας. Δεκαετίες έρευνας μας έχουν διδάξει ότι η απόσπαση προσοχής και η κούραση είναι δεδομένα της ζωής, και ότι μπορεί να μη βρίσκεστε πάντα στα καλύτερά σας όταν οδηγείτε, για οποιονδήποτε λόγο. Όμως, στον δρόμο χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να συμβεί το αδιανόητο.

Η τεχνολογία της CorrActions έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει ιδανικά τα δικά μας μελλοντικά συστήματα ασφαλείας. Επομένως, αποφασίσαμε να αποκτήσουμε ένα μερίδιο στην CorrActions, ώστε να υποστηρίξουμε την περαιτέρω εξέλιξη και την εμπορική αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας. Η επένδυση που πραγματοποιήθηκε από το Volvo Cars Tech Fund αποτελεί τμήμα του πρώτου γύρου χρηματοδότησης της CorrActions. Περαιτέρω οικονομικές λεπτομέρειες δεν θα δημοσιευθούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ