top icon
Κόσμος

H Volvo επενδύει στην πλατφόρμα αγορών carwow

Μέσω του επενδυτικού της βραχίονα «Volvo Cars Tech Fund» η Volvo απέκτησε στρατηγικό μειοψηφικό μερίδιο στην carwow, μία online πλατφόρμα αγορών με ηγετική θέση στην αγορά και την πώληση αυτοκινήτων.

Ως κορυφαία πλατφόρμα στην Ευρώπη στην αγορά νέων αυτοκινήτων και στην παροχή βοήθειας στους καταναλωτές για να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους online, τα τελευταία χρόνια η carwow έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη και κατέχει πλέον ηγετική θέση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ισπανίας στις online πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Μέσω της επένδυσης, η Volvo θα αποκομίσει πολύτιμη γνώση σε τομείς όπως οι online πωλήσεις, η εισροή πελατών και η δημιουργία περιεχομένου, οι οποίοι θα βοηθήσουν στο μετασχηματισμό της με άξονα τις online και απευθείας σχέσεις με τον πελάτη. Η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο είναι το επόμενο βήμα στην υφιστάμενη συνεργασία ανάμεσα στη Volvo και την carwow, και περιλαμβάνει συνεργασίες στη συνδρομητική υπηρεσία της Volvο, καθώς και αύξηση επισκέψεων και ενδιαφέροντος για αγορά στη Volvo και τους επίσημους διανομείς της.

Η πορεία της Volvo προς τις online πωλήσεις εντάσσεται στο στόχο της να αποτελέσει ηγετική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνάπτοντας εκατομμύρια απευθείας σχέσεις με τους καταναλωτές. Η στρατηγική της για τις online πωλήσεις βασίζεται στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συμπεριφορές και τις τάσεις του κλάδου, σε συνδυασμό με τη φιλοδοξία της να εξελιχθεί σε κορυφαία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030. Η προσήλωση της εταιρείας στις online πωλήσεις και τις απευθείας σχέσεις με τον πελάτη περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας απλής και απροβλημάτιστης εμπειρίας για την παραγγελία προϊόντων και υπηρεσιών Volvo, με διαφανή τιμολόγηση και προϊοντικές πληροφορίες, καθώς και με ακρίβεια στους χρόνους παράδοσης μέσω του online καταστήματός της, στο volvocars.com.

Ως μία από τις κορυφαίες online πλατφόρμες αγοράς νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία, η carwow εδρεύει στο Λονδίνο και απασχολεί πάνω από 400 ανθρώπους ανά την Ευρώπη. Έχοντας ξεκινήσει τη ζωή της ως πλατφόρμα που συλλέγει κριτικές, εξελίχθηκε επίσης σε ένα από τα πιο επιδραστικά ονόματα στα μέσα ενημέρωσης για το αυτοκίνητο. Το κανάλι της για αυτοκίνητα στο YouTube έχει πάνω από 6 εκατομμύρια συνδρομητές και επεκτείνεται συνεχώς. Οικονομικές λεπτομέρειες της επένδυσης του Volvo Cars Tech Fund στην carwow δεν έχουν ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ