top icon
Κόσμος

H VW λανσάρει την ηλεκτρική μάρκα «Scout»

Η παραγωγή ενός νέου pick-up μοντέλου και ενός R-SUV, που αμφότερα θα είναι ηλεκτρικά και θα διατίθενται στην αγορά των ΗΠΑ, θα ξεκινήσει υπό τη σκέπη της μάρκας Scout το 2026.

Η VW αναβιώνει τη μάρκα «Scout» στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπως επισήμως επιβεβαίωσε το γερμανικό εργοστάσιο με επίσημη ανακοίνωσή του σήμερα. Με τη διαφορά ότι τα μοντέλα της θα είναι πλέον αμιγώς ηλεκτρικά.

Τα οχήματα θα σχεδιαστούν, θα εξελιχθούν και θα κατασκευαστούν στις ΗΠΑ αποκλειστικά για τους «τοπικούς» πελάτες. Για το σκοπό αυτό, μια ξεχωριστή, ανεξάρτητη εταιρεία θα ιδρυθεί στις ΗΠΑ φέτος, καθώς το VW Group θα μεταφέρει την εμβληματική αμερικανική μάρκα Scout στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

VW - Scout

Τα πρώτα πρωτότυπα πρόκειται να παρουσιαστούν το επόμενο έτος και η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026. Η ηλεκτροκίνητη μάρκα Scout θα βασίζεται «σε μια νέα ιδέα τεχνικής πλατφόρμας που φέρνει νέα pickup και αξιοπιστία RUV πέρα ​​από το υπάρχον χαρτοφυλάκιο του VW Group», αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις της.

Ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος της τελευταίας, δήλωσε:

«Μετά την επιτυχημένη ανάκαμψη της VW στις Η.Π.Α., εκμεταλλευόμαστε τώρα την ευκαιρία για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση μας σε μια από τις πιο σημαντικές αγορές ανάπτυξης για τα EVs. Η ηλεκτροκίνηση παρέχει μια ιστορική ευκαιρία να εισέλθουμε στην εξαιρετικά ελκυστική κατηγορία των pick-up και των R-SUV ως όμιλος, υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία μας να γίνουμε σημαντικός παίκτης στην αγορά των ΗΠΑ.»

Η επιτυχία στις κατηγορίες των R-SUV και pick-up οχημάτων αποτελεί έναν βασικό μοχλό για την αύξηση της κερδοφορίας της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ και την επίτευξη του στοχευμένου μεριδίου αγοράς που αναμένεται, σύμφωνα με την ίδια, να ανέλθει στη χώρα στο 10%.

Από τη μεριά του, ο Arno Antlitz, CFO της VW, δήλσε:

«Η εταιρεία που θα ιδρύσουμε φέτος θα είναι μια ξεχωριστή μονάδα και μάρκα εντός του VW Group που θα διοικείται ανεξάρτητα. Αυτό ευθυγραμμίζεται με το νέο μοντέλο διεύθυνσης του ομίλου – μικρές μονάδες που λειτουργούν ευέλικτα και έχουν πρόσβαση στις τεχνολογικές μας πλατφόρμες για να αξιοποιήσουν τις συνέργειες».

VW - Scout

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ