top icon
Κόσμος

H Xiaomi και επίσημα στο χώρο της αυτοκίνησης

Η κινεζική Xiaomi, γνωστή για τα προϊόντα τεχνολογίας στον τομέα της τηλεφωνίας, εισέρχεται και επίσημα στο χώρο της αυτοκίνησης. Και δη σε εκείνη των ηλεκτρικών οχημάτων, μέσω της νεοσύστατης Xiaomi EV.

Η Xiaomi, ο κινεζικός γίγαντας στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, δήλωσε χθες ότι ολοκλήρωσε την επίσημη ίδρυση της επιχειρηματικής της μονάδας η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η νέα αυτή μονάδα, που θα ονομάζεται Xiaomi EV Inc, ιδρύθηκε με αρχικό κεφάλαιο ύψους 1,55 δισεκατομμύρια δολαρίων και με CEO τον Lei Jun.

Περίπου 300 άτομα έχουν ήδη ενταχθεί στη νέα επιχειρηματική μονάδα της Xiaomi.

Θυμίζουμε ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone, πίσω από τη Samsung με βάση τα επίσημα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου του 2021, επιβεβαίωσε την είσοδό της στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον περασμένο Μάρτιο, δεσμευόμενος να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια.

Η Xiaomi δήλωσε ότι έκτοτε έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 2.000 συνεντεύξεις για την πρόσληψη συνεργατών ενώ έκανε «περισσότερες από 10 συναντήσεις με ομότιμους συνεργάτες της βιομηχανίας». Ωστόσο, μέχρι και αυτή τη στιγμή, η Xiaomi δεν έχει αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τη στρατηγική της στην αυτοκινητοβιομηχανίας ή τους τύπους των οχημάτων που σκοπεύει να λανσάρει.

Την περασμένη εβδομάδα, η Xiami ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα χρήσης της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης Deepmotion για πάνω από 77 εκατομμύρια δολάρια, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την έρευνα και την εξέλιξη των δικών της συστημάτων στον συγκεκριμένο τομέα.

Τον περασμένο δε μήνα, το Reuters ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ του ότι η Xiaomi έχει ξεκινήσει συνομιλίες την Evergrande Group, την εταιρεία-κολοσσό στον τομέα του real estate, προκειμένου να αγοράσει ένα μερίδιο στην αυτοκινητοβιομηχανία της τελευταίας.

Εκπρόσωπος της Xiaomi έγραψε στον λογαριασμό της εταιρείας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ότι η τελευταία βρίσκεται σε επαφή με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί με ποια θα συνεργαστεί.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ