top icon
Επικαιρότητα

H Xiaomi επενδύει $1,5 δις για να δημιουργήσει το δικό της EV

Η κινεζική Xiaomi, γνωστή για την παρουσία της στον χώρο των κινητών τηλεφώνων, επιβεβαίωσε την πρόθεση της να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο επενδύοντας σε σε πρώτη φάση 1,5 δις δολάρια.

Όπως επιβεβαίωσαν οι ιθύνοντες της, η Xiaomi σκοπεύει να δημιουργήσει μια θυγατρική εταιρεία προκειμένου να δημιουργήσει – και ενδεχομένως να κατασκευάσει – το δικό της EV προχωρώντας αρχικά με μία επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή αν αλλιώς, 10 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi Lei Jun θα είναι ο ταυτόχρονα και CEO της θυγατρικής εταιρείας που θα «επιμεληθεί» το project του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας.

«Η Xiaomi ελπίζει να προσφέρει ποιοτικά και έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα που θα επιτρέψουν σε όλους στον κόσμο να τα απολαύσουν ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε», αναφέρει χαρακτηριστικά η Xiaomi στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Σε σχετικό email προς τους εργαζομένους της εταιρείας που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Lei Jun φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τα έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες την επόμενη δεκαετία και αποτελούν απαραίτητο συστατικό αυτού που αποκαλούμε ‘έξυπνη ζωή’. Η είσοδος σε αυτόν τον τομέα είναι μια αναμενόμενη επιλογή για εμάς καθώς επεκτείνουμε το έξυπνο οικοσύστημα μας και εκπληρώνουμε την αποστολή μας να επιτρέψουμε σε όλους στον κόσμο να απολαύσουν μια καλύτερη ζωή μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων τεχνολογιών».

Αν μη τι άλλο, η κινεζική εταιρεία, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο με παραγωγή άνω των 146 εκατ, συσκευών το 2020, προχωρά σε ένα γενναίο βήμα σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό «τερέν» στην Κίνα, στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά του πλανήτη.

Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για το νέο ηλεκτρικό της εγχείρημα στον μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών – πολλώ δε μάλλον το ακριβές χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεών της.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ