top icon
Κόσμος

Hongqi S9: Με την πέννα του Walter de Silva

Ο 70χρονος σήμερα Walter de Silva «υπογράφει» το Hongqi S9, ένα υβριδικό hypercar της ιταλο-κινεζικής κοινοπραξίας Silk-FAW που αποδίδει 1.400 ίππους και θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 αντίτυπα.

Όντας ο αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού της κοινοπραξίας Silk-FAW, ο 70χρονος σήμερα Walter de Silva, ένας από τους πλέον εμβληματικούς σχεδιαστές της σύγχρονης εποχής στο μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών, παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης το Hongqi S9, ένα hypercar της νεοσύστατης ιταλικής εταιρείας Silk EV και της κινεζικής FAW (First Automobile Works) που είδαμε για πρώτη φορά ως πρωτότυπο στην Ευρώπη, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης του 2019.

Η καρδιά του Hongqi S9 συνίσταται σε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελείται από έναν twin-turbo V8 κινητήρα και τρεις στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες, που υπόσχονται σε συνδυασμό μέγιστη ισχύ 1.400 ίππων, επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 1,9 δλ. και τελική ταχύτητα 402 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία του αυτοκινήτου, για την οποία δεν ανακοινώνονται περαιτέρω στοιχεία, εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 40 χλμ.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου, η οποία θα περιοριστεί σε 99 μόλις αντίτυπα, αναμένεται να ξεκινήσει ταυτόχρονα σε Ιταλία και Κίνα μέσα στο 2022.

Η τιμή κάθε αντιτύπου υπολογίζεται κοντά στα 1,5 εκατ. δολάρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ