14 Νοε 2017

«Χρυσό Τιμόνι 2017» για το Skoda Karoq

Tο νέο Skoda Karoq κατέκτησε το «Χρυσό Τιμόνι 2017», ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Πρόκειται για το βραβείο που απονέμουν από κοινού, κάθε χρόνο, το περιοδικό αυτοκινήτου «Auto Bild» και η εφημερίδα «Bild am Sonntag». Η σπουδαιότητα του βραβείου έγκειται στο ότι τα μοντέλα-νικητές για κάθε κατηγορία αναδεικνύονται μέσα από μία απαιτητική και συμμετοχική διαδικασία: πρώτα, αναγνώστες από 20 ευρωπαϊκές χώρες τα επιλέγουν μέσω διαδικασίας ψηφοφορίας και στη συνέχεια, μία επιτροπή από ειδικούς, υποβάλλει τα μοντέλα σε μια σειρά απαιτητικών δοκιμασιών, πριν καταλήξει στους νικητές.

Την εφετινή χρονιά, διαγωνίστηκαν συνολικά 42 μοντέλα, χωρισμένα στις παρακάτω κατηγορίες: μικρά και compact, μικρά SUV, μεγάλα SUV, μεσαία-πολυτελή και τέλος σπορ μοντέλα. Το Karoq διαγωνίστηκε στην πιο πολυπληθή κατηγορία, αυτή των «μικρών SUV», στην οποία συμμετείχαν δώδεκα αυτοκίνητα. Αρχικά, οι αναγνώστες των «Auto Bild», «Bild am Sonntag» και των «αδερφών» εκδόσεών τους σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες, ψήφισαν για τα τέσσερα αγαπημένα τους σε κάθε κατηγορία. Ακολούθησαν απαιτητικές δοκιμασίες στο Μπαλόκο (Balocco) της Βόρειας Ιταλίας, όπου οι φιναλίστ αξιολογήθηκαν από μια κριτική επιτροπή 53 ειδικών, ανάμεσά τους οδηγοί αγώνων, μηχανικοί, σχεδιαστές, επώνυμοι και φυσικά δημοσιογράφοι από κορυφαία ευρωπαϊκά περιοδικά αυτοκινήτου.

Στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο Βερολίνο, το βραβείο παρέλαβε ο Christian Strube, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για την τεχνική ανάπτυξη της Skoda Auto, που δήλωσε σχετικά: «το βραβείο αυτό είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι η Skoda προσφέρει το καλύτερο συνολικά πακέτο στην κατηγορία».

Ετικέτες: