top icon
Κόσμος

Η αστυνομία κυνηγά Tesla Model X που πάει με 200 χλμ./ώρα – Δείτε τι συνέβη (video)

Ένα κυνηγητό σε δημόσιους δρόμους που κατέληξε σε κόκκινο φανάρι και τρακάρισμα με αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα.

Ο οδηγός ενός Tesla Model X στη Σουηδία αποφάσισε να «ξεμουδιάσει» τα άλογα του ηλεκτρικού του μοντέλου και πάτησε τέρμα γκάζι. Στη σκέψη αυτή όμως δεν είχε μέσα ούτε τους νόμους και τα όρια, αλλά ούτε και την αστυνομία που καραδοκεί.

Το περιστατικό έγινε στις 28 Απριλίου του 2023, με το βίντεο να έχει καταγραφεί από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο VW Touareg της αστυνομίας, που έκανε και την καταδίωξη. Αυτή ξεκίνησε όταν το περιπολικό που ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου είδε να περνάει από δίπλα του το γκρι Tesla Model X με πολλά χλμ./ώρα.

Η καταδίωξη ξεκίνησε αμέσως, με τον περιπολικό να προλαβαίνει τον παραβάτη σχετικά γρήγορα. Ωστόσο, ο οδηγός του Tesla δεν έδειξε να συνεργάζεται και να έχει πρόθεση να σταματήσει στην άκρη του δρόμου. Μόνο για μια στιγμή έκοψε ταχύτητα, αλλά αμέσως μετά επιτάχυνε δυνατά για να εξαφανιστεί στο βάθος του δρόμου.

Το περιπολικό συνέχισε την καταδίωξη, καταγράφοντας ταχύτητα 197 χλμ./ώρα. Ακολούθως, το Tesla βγήκε σε μια έξοδο, εκεί όπου βρήκε κίνηση που είχε δημιουργηθεί από ένα κόκκινο φανάρι. Τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί είχαν κάνει στην άκρη, αλλά στην προσπάθειά του να περάσει το Tesla, χτύπησε κάποια αυτοκίνητα, προκαλώντας ζημιά, σ’ αυτά, αλλά και στο ίδιο το Tesla.

Ο οδηγός αφού βγήκε από το αυτοκίνητο, έτρεξε για να διαφύγει της σύλληψης. Αστυνομικοί και μια μοτοσικλέτα τον ακολούθησαν και τελικά κατάφεραν να τον συλλάβουν λίγο πιο κάτω, μέσα σε ένα δάσος, όπου προσπάθησε να κρυφτεί.

Η τοπική αστυνομία διαπίστωσε ότι ο οδηγός του Tesla Model X ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών εκείνη τη στιγμή και οδηγούσε παρά το γεγονός ότι η άδειά του είχε προηγουμένως ανασταλεί για αδικήματα που αφορούν ναρκωτικά.

Tesla Model X chase

Tesla Model X

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ