top icon
Κόσμος

Η Audi αποχαιρετά το R8 με ένα θεαματικό video

Ο τελευταίος θεαματικός γύρος του Audi R8 είναι γεμάτος συναίσθημα και θέαμα.

Το R8 αποτέλεσε το supercar της Audi. Την πρεμιέρα του ως ιδέα την έκανε το 2003 στην Έκθεση της Φρανκφούρτης με την ονομασία Le Mans Quattro concept. Αρκετά αργότερα, τρία περίπου χρόνια μετά πάτησε τους τροχούς του στους δημόσιους δρόμους.

Και ενώ η αρχική σκέψη ήταν να εφοδιάζεται με ένα μεγάλο V10 κινητήρα 5,0 λίτρων με δύο turbo, η εκτέλεση ήταν διαφορετική, καθώς η Audi έβαλε πίσω από την πλάτη του οδηγού έναν ατμοσφαιρικό 10κύλινδρο κινητήρα σε διάταξη V και χωρητικότητα 5,2 λίτρων. Στη βάση υπήρχε ένας ακόμα μικρότερος κινητήρας 4.2 V8.

Audi

Το 2008 ακολούθησε η ανοιχτή εκδοχή του, την οποία η Audi ονόμασε Spyder. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2015, όταν και παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του, η Audi πρόσφερε το R8 με τον 5,2 V10 κινητήρα και αυτόματο και σε μια έκδοση Plus, όπως και στην e-Tron ηλεκτρική εκδοχή του που διατέθηκε μόνο σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Στο video που ετοίμασαν οι Γερμανοί για να αποχαιρετήσουν ένα από τα πιο συναρπαστικά μοντέλα τους, παρουσιάζουν τόσο το πιο σύγχρονο, όσο και αυτό της πρώτης γενιάς, αμφότερα ικανά να προσφέρουν πλούσιο θέαμα.

Audi

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ