top icon
Κόσμος

Η Bentley παρουσιάζει την πρώτη της έκθεση βιωσιμότητας

Η πρώτη έκθεση βιωσιμότητας αποτελεί εργαλείο κλειδί στη στρατηγική Beyond 100 να καταστεί η Bentley ουδέτερη ως προς τον άνθρακα από άκρο σε άκρο έως το 2030.

Η Bentley παρουσίασε δύο βασικές πρωτοβουλίες στην αποστολή της να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στη βιώσιμη πολυτελή κινητικότητα. Το Συμβούλιο Αειφορίας της Bentley είναι μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο, που δημιουργήθηκε για να προκαλέσει και να βοηθήσει την επιδίωξη της εταιρείας για αριστεία αειφορίας που περιγράφεται στη στρατηγική της Beyond 100. Αυτή η ανακοίνωση έρχεται παράλληλα με την παρουσίαση της πρώτης Έκθεσης Βιωσιμότητας της Bentley.

Bentley

Το Συμβούλιο αποτελείται από τρεις κορυφαίους ειδικούς που θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση του ταξιδιού της Bentley προς την αειφορία. Η ομάδα θα προσφέρει μια έξωθεν μαρτυρία και θα φέρει νέες ιδέες που θα προκαλούν και θα ενθαρρύνουν τη στρατηγική Beyond100, με στόχο την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τις εκπομπές άνθρακα απ’ άκρο σε άκρο έως το 2030. Το Συμβούλιο, το οποίο θα ενημερώνει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της Bentley και την Επιτροπή Αειφορίας, θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην καθοδήγηση ενός από τους μεγαλύτερους μετασχηματισμούς που έχει δει ποτέ η αυτοκινητοβιομηχανία.

Bentley

Τα μέλη του Συμβουλίου, που θα προκαλέσουν και θα καθοδηγήσουν τη στρατηγική της Bentley και τις μελλοντικές αποφάσεις για το ταξίδι προς την αειφορία, είναι: Dr Sally Uren, OBE, Διευθύνων Σύμβουλος Forum for the Future. Dr Andrew Dent, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Materials Research, Material ConneXion. Dr Nicholas Garrett Συνιδρυτής και Διευθυντής RCS Global Group

Bentley

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται παράλληλα με την πρώτη Έκθεση Βιωσιμότητας της Bentley στην οποία η εταιρεία παρέχει μια ανοιχτή και διαφανή περιγραφή της πορείας προς τη βιωσιμότητα. Η Bentley έχει κάνει αυτό το σημαντικό βήμα για να κατανοήσει καλύτερα τις φιλοσοφίες των εμπλεκομένων, να μοιραστεί την πρόοδο σε σχέση με τη στρατηγική Beyond 100 και να συζητήσει ανοιχτά τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έρχονται.

Η απόφαση να δημοσιεύσει την έκθεση αντικατοπτρίζει τις αλλαγές που έχει αναλάβει η Bentley ως απάντηση στην κλιματική κρίση, καθώς η εταιρεία διεκδικεί να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στη βιώσιμη πολυτελή κινητικότητα. Η Έκθεση, η οποία είναι διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο στο διαδίκτυο, υπογραμμίζει τις πολλές πρωτοβουλίες βιωσιμότητας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε όλη την αξιακή αλυσίδα, ιδίως στην ιστορική έδρα της μάρκας στο Crewe και στην τελευταία γκάμα των πολυτελών αυτοκινήτων της.

Bentley

Το 2022, η Bentley ανακοίνωσε ένα δεκαετές επενδυτικό πρόγραμμα βιωσιμότητας ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών σε μελλοντικά προϊόντα και στο εργοστάσιο PymsLane στο Crewe, όπου όλα τα μοντέλα Bentley είναι χειροποίητα και θα κατασκευάζεται η επόμενη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η πρώτη Έκθεση Βιωσιμότητας ακολουθεί ένα έτος πωλήσεων ρεκόρ το 2022, με τη μάρκα να επιτυγχάνει πωλήσεις 15.174 μοναδικών αυτοκινήτων. Αυτό το σύνολο αντιπροσωπεύει μια αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω των εισαγωγών νέων μοντέλων, της αυξημένης ζήτησης για εξατομίκευση από τη Mulliner και των νέων υβριδικών μοντέλων της Bentley. Τα οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ είδαν τα λειτουργικά κέρδη να αυξάνονται σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε πέντε χρόνια, στα 708 εκατομμύρια ευρώ.

Bentley

Παρουσιάζοντας το Συμβούλιο Αειφορίας και την πρώτη Έκθεση Βιωσιμότητας, ο AdrianHallmark, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BentleyMotors, δήλωσε:«Οι βασικές αρχές μας για την κατασκευή των καλύτερων grandtourer στον κόσμο παρέμειναν, αλλά η Beyond100 το επεκτείνει αυτό, οδηγώντας θεμελιώδεις αλλαγές, όπως η στροφή από τα παραδοσιακά κινητήρια συστήματα στην ηλεκτρική κινητικότητα και πώς η εταιρεία στοχεύει να γίνει ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ