top icon
Κόσμος

Η Ελλάδα στους φτωχούς της Ευρώπης σε στόλο ΙΧ

Σύμφωνα με την Eurostat, η Πελοπόννησος έχει λιγότερα ΙΧ ανά κάτοικο από κάθε άλλη περιφέρεια της ηπειρωτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat και αναφέρονται στο 2020, 3 περιφέρειες της Ελλάδας βρίσκονται στις 5 φτωχότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τα ΙΧ που αντιστοιχούν στον πληθυσμό τους.

Ειδικότερα στην περιφέρεια της Πελοποννήσου αντιστοιχούν 186 ΙΧ ανά 1.000 κατοίκους, στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 238 και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 261.

eurostat 3

Στον αντίποδα, βρίσκεται η Ιταλική περιφέρεια της Αόστα, με 1.787 ΙΧ ανά 1.000 κατοίκους, δηλαδή σχεδόν 2 αυτοκίνητα ανά κάτοικο. Γενικώς οι Ιταλοί δείχνουν την αγάπη τους για την αυτοκίνηση, αφού και οι 3 πρώτες σε ΙΧ περιφέρειες της Ευρώπης είναι Ιταλικές.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία του 2019, η περιφέρεια της Πελοποννήσου ήταν 1η στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την αναλογία των επαγγελματικών οχημάτων στο σύνολο του στόλου, οπότε συμπεραίνει κανείς ότι πολλά από αυτά επιτελούν διττό ρόλο, τόσο για τις επαγγελματικές όσο και τις λοιπές μετακινήσεις των κατοίκων.

eurostat 2

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στην επίσημη ανακοίνωση της Eurostat.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ