Επικαιρότητα Κόσμος

Η FCA μας ταξιδεύει στα παρασκήνια της εξέλιξης των νέων μοντέλων της [+video]

Με τη σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «FCA What’s Behind», ο αμερικανο-ιταλικός όμιλος μας φέρνει στα παρασκήνια της φάσης εξέλιξης των μοντέλων της Fiat Chrysler Automobiles.

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του «FCA What's Behind», μιας σειράς ντοκιμαντέρ, που μεταφέρουν το θεατή στα παρασκήνια της ιδιαίτερα πολύπλοκης διαδικασίας εξέλιξης των νέων αυτοκινήτων. Η Fiat Chrysler Automobiles για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες σε αυτό τον ξεχωριστό κόσμο στον οποίο κυριαρχεί η μυστικότητα.

Όλοι οι φίλοι του αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις διαδικασίες και τις ενέργειες που ακολουθούν οι μηχανολόγοι και οι μηχανικοί ώστε να διασφαλίσουν ότι τα  οχήματα θα παρέχουν ποιότητα, αξιοπιστία και άνεση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Για αυτό το λόγο οι σκληρές δοκιμές πραγματοποιούνται σε ακραίες συνθήκες. Η αντοχή του οχήματος είναι βασικός παράγοντας ασφάλειας και πρέπει να ελέγχεται σε διαφορετικά περιβάλλοντα, από τους -40οC του Arjeplog της Σουηδίας, μέχρι τους +40°C του Upington στη Ν. Αφρική.

Arjeplog: Κέντρο Δοκιμών της FCA

Το Arjeplog είναι μια μικρή πόλη στη βόρεια Σουηδία όπου βρίσκεται ένα από τα κέντρα δοκιμών της FCA. Η περιοχή προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τη δοκιμή αυτοκινήτων σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Το γεωγραφικό πλάτος του Arjeplog είναι αντίστοιχο με εκείνο της Ισλανδίας με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -40°C. Η παρουσία πολλών παγωμένων λιμνών προσφέρει πολλές διαδρομές για δοκιμές, καθώς και άπλετη ασφάλεια. Παράλληλα, ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η περιοχή είναι αρκετά απομακρυσμένη (1.000 χλμ. από τη Στοκχόλμη) κρατώντας μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα. Η χαμηλή πρόσφυση της παγωμένης επιφάνειας δίνει τη δυνατότητα στους τεχνικούς να εξελίξουν τη συμπεριφορά του οχήματος σε ακραίες συνθήκες και παράλληλα να πραγματοποιήσουν δοκιμές για το σύστημα κλιματισμού, την αντοχή των υλικών και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Οι πίστες που κατασκευάζονται πάνω στον πάγο αποτελούν ιδανικό πεδίο για τη ρύθμιση των αναρτήσεων, τη δοκιμή των διαφορικών και του συστήματος πέδησης, συστήματα που πρέπει πάντα να λειτουργούν άψογα σε κάθε συνθήκη!

Upington: Δοκιμές με υψηλές θερμοκρασίες

Από τη μία πλευρά οι πολικές θερμοκρασίες στο Arjeplog και από την άλλη οι συνθήκες καύσωνα στο Upington, μια μικρή πόλη στο βόρειο τμήμα της Ν. Αφρικής, κοντά στα σύνορα με τη Μποτσουάνα και τη Ναμίμπια όπου βρίσκεται η έρημος Καλαχάρι. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται δίπλα στο αχανές πάρκο Kgalagadi, που στη γλώσσα Bantu σημαίνει «ο άνυδρος τόπος». Το Upington είναι μία από τις θερμότερες περιοχές σε όλη τη Ν. Αφρική και προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για δοκιμές σε υψηλή θερμοκρασία και υψηλά επίπεδα σκόνης. Ειδικά ο κινητήρας, το σύστημα κλιματισμού και τα υλικά του εσωτερικού θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία όλες τις ακραίες δοκιμασίες σε μία από τις θερμότερες περιοχές του πλανήτη. Σε αυτό το σημείο της Ν. Αφρικής το κλίμα είναι πάντα εξαιρετικά θερμό, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί να μπορούν να επαναλαμβάνουν με μεγάλη συχνότητα και ακρίβεια τις δοκιμές.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου