top icon
Κόσμος

Η Ferrari υπογράφει συμφωνία προμήθειας μπαταριών με μεγάλο κατασκευαστή της Ασίας

H Ferrari πατάει γκάζι στην ηλεκτρική κινητικότητα αποκαλύπτοντας την ταυτότητα του συνεργάτη της στον τομέα της προμήθειας μπαταριών.

Η Ferrari ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί περαιτέρω με τη SK On – την γνωστή εταιρεία κατασκευής μπαταριών από τη Νότια Κορέα – για την ανάπτυξη μπαταριών για τα μελλοντικά ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητά της ιταλικής φίρμας.

Και οι δύο εταιρείες θα μοιραστούν τεχνογνωσία για την προώθηση της τεχνολογίας κυψελών, δήλωσε χαρακτηριστικά η SK On, προσθέτοντας ότι έχει υπογραφεί μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Από τη μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Benedetto Vigna, δεσμεύτηκε για μια ακόμα φορά να φέρει τη Ferrari, τη διάσημη για τους 12κύλινδρους κινητήρες της εταιρεία, στον ηλεκτρικό κόσμο.

Ως γνωστόν, η Ferrari σχεδιάζει να αποκαλύψει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο το τέταρτο τρίμηνο του 2025 και κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο EV στη βόρεια Ιταλία που αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιούνιο.

Επί του παρόντος, η SK On είναι ο μόνος προμηθευτής μπαταριών της Ferrari παρέχοντας στην εταιρεία από το Μαρανέλο της Ιταλίας συσσωρευτές ενέργειας για τα πιο ισχυρά μοντέλα της από το 2019. Το πρώτο ήταν η plug-in υβριδική F90 Stradale και το δεύτερο η ανοιχτή παραλλαγή της, η SF90 Spider. Οι μπαταρίες της SK On τροφοδοτούν επίσης τις 296 GTB και 296 GTS PHEV που κυκλοφόρησαν το 2021 και το 2022, αντίστοιχα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο ταξίδι ηλεκτροκίνησης της Ferrari», δήλωσε ο Lee Seok-hee, Διευθύνων Σύμβουλος της SK On. «Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και τις τεχνολογίες των δύο εταιρειών, αναμένουμε να παρέχουμε στους πελάτες νέες εμπειρίες και αξίες».

«Όταν εταιρείες και προμηθευτές ενώνονται, η συνεργασία ενισχύει την κοινή πρόοδο», δήλωσε ο Benedetto Vigna, Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari. «Δουλεύουμε μαζί με την SK On για να εξερευνήσουμε νέα όρια».

Ferrari SF90 XX Stradale

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ