top icon
Επικαιρότητα

Η Ford δηλώνει «ιδιαίτερα προσεκτική» στο ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας της με τη VW

Η Jim Hackett επιβεβαιώνει τις συνομιλίες της Ford με τη VW δηλώνοντας όμως παράλληλα πως η αμερικάνικη εταιρεία αντιμετωπίζει «ιδιαίτερα προσεκτικά» το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο CEO της Ford, Jim Hackett, δήλωσε σήμερα ότι η αμερικάνικη εταιρεία είναι όντως ανοικτή τόσο σε επενδύσεις από άλλες εταιρείες, όσο και στο ενδεχόμενο συνεργασίας της στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Ωστόσο, ο Διευθύνον Σύμβουλος της εταιρείας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργιών της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας με την VW, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή οι κινήσεις από το στρατόπεδο της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού είναι «ιδιαίτερα προσεκτικές».

Θυμίζουμε πως αύριο Παρασκευή συνεδριάζει το Εποπτικό Συμβούλιο της VW προκειμένου να θέσει τις βάσεις ενός 10ετούς προγράμματος που αναμένεται να προκρίνει συμμαχίες της γερμανικής φίρμας με άλλες εταιρείες στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης και των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Jim Hacket, αναφερόμενος στην υπάρχουσα συνεργασία VW-Ford στον τομέα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου πως όλα «πηγαίνουν καλύτερα από ότι νομίζαμε».

«Η Herbert [Diess] και εγώ είχαμε μια εκτενή συζήτηση», είπε ο Hackett, ο οποίος επεσήμανε πως μία πιθανή συνεργασία σε άλλους τομείς, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα ή η ενοποίηση των δραστηριοτήτων στη Λατινική Αμερική, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

«Θυμίζω ότι είμαστε ανταγωνιστές επίσης σε πολλούς τομείς», πρόσθεσε ο Hackett._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ