top icon
Κόσμος

Η Hyundai και η Healthy Seas ανανέωσαν τη συνεργασία τους

Η Hyundai και η Healthy Seas ανανέωσαν τη συνεργασία τους για το 2022 και εργάζονται από κοινού για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ωκεανούς μας.

Η Hyundai γιόρτασε στις 8 Ιουνίου την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της πρώτης μεγάλης δραστηριότητας καθαρισμού του 2022, που οργανώθηκε από κοινού με τον συνεργάτη της Healthy Seas στο νησί της Ιθάκης, την εμβληματική τοποθεσία όπου πραγματοποιήθηκε πέρυσι το έργο καθαρισμού ρεκόρ. Σύμφωνα με το όραμα της Hyundai «Πρόοδος για την Ανθρωπότητα», η συνεργασία με την Healthy Seas όχι μόνο προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά δημιουργεί ισχυρότερους δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες συμμετέχοντας στις δραστηριότητές τους από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2022.

Hyundai Healthy Seas

Το 2021, χάρη στην υποστήριξη της Hyundai, η Healthy Seas διοργάνωσε και πραγματοποίησε τον μεγαλύτερο καθαρισμό που έγινε ποτέ στη θαλάσσια και παράκτια περιοχή γύρω από την Ιθάκη. Ωστόσο, μια εγκαταλελειμμένη ιχθυοκαλλιέργεια εξακολουθεί να προκαλεί τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή, καθώς απορρίμματα όπως σπασμένοι σωλήνες, σχοινιά και άλλα υλικά συνεχίζουν να επιπλέουν στη θάλασσα. Το 2021, μια ομάδα δυτών και οργανώσεων συνέλεξε πέντε τόνους διχτυών φαντασμάτων, 32 τόνους μετάλλου και 39 τόνους πλαστικών απορριμμάτων. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνεργασία με τοπικά σχολεία για την εκπαίδευση των νεότερων γενεών σχετικά με την προστασία των θαλασσών και την ανταλλαγή καθημερινών πρακτικών για την πρόληψη της ρύπανσης.

Hyundai Healthy Seas

Ένα χρόνο αργότερα, η Healthy Seas και η Hyundai επέστρεψαν στην Ιθάκη με στόχο να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν το 2021. Στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2022, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων συνεργατών μαζί με τοπικούς φορείς, ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και ένωσαν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης.

Hyundai Healthy Seas

Κατά την εναρκτήρια εκδήλωση η τοπική κοινωνία της Ιθάκης είχε άμεση εμπλοκή στις δραστηριότητες που διοργανώθηκαν. Μέσω της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας, οι ντόπιοι μπόρεσαν να γίνουν δύτες ώστε για μια στιγμή και γιόρτασαν την επιτυχία της περασμένης χρονιάς παρακολουθώντας σχετικό ντοκιμαντέρ της Healthy Seas. Παράλληλα, εκπρόσωποι της ομάδας απάντησαν σε ερωτήσεις και συζήτησαν μαζί τους πώς μπορούν να υποστηρίξουν τη διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την προώθηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Τις επόμενες 15 ημέρες, με την υποστήριξη της Hyundai, ομάδα εθελοντών συγκέντρωσε τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της θαλάσσιας ζωής γύρω από την Ιθάκη.

Hyundai Healthy Seas

Η διοργάνωση του δεύτερου καθαρισμού στην Ιθάκη είχε ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στο νησί και την τοπική κοινωνία του. Υποστηρίζοντας τις προσπάθειες για την απομάκρυνση των υπολειπόμενων απορριμμάτων από τον βυθό της θάλασσας και την οικοδόμηση ακόμη ισχυρότερων σχέσεων με τους ντόπιους ψαράδες, η Hyundai και η Healthy Seas όχι μόνο ενισχύουν τη δέσμευσή τους για τη διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος αλλά και διασφαλίζουν ότι οι τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές θα έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για την προστασία και τη διατήρηση των υδάτων τους καθαρών, διασφαλίζοντας ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Hyundai Healthy Seas

Στα πλαίσια της φετινής ενέργειας από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο καθαρίστηκαν 14 τοποθεσίες σε όλο το νησί. Η ομάδα αποτελούνταν από 45 συμμετέχοντες, 15 δύτες και 10 οργανισμούς, οι οποίοι ανέσυραν 18,5 τόνους δίχτυα φαντάσματα και 5 τόνους θαλάσσια απορρίμματα. Η Hyundai Ελλάς στηρίζοντας την ενέργεια καθαρισμού στην Ιθάκη παρείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οχήματα Kona Electric και Tucson 48V Hybrid για τις μετακινήσεις των στελεχών της Healthy Seas και των συνεργατών της.

Χάρη στις προσπάθειες της Hyundai και της Healthy Seas και προκειμένου να υποστηριχθεί η κυκλική οικονομία, τα απορρίμματα που ανασύρονται από τις θάλασσες και τα ανακτημένα δίχτυα ψαρέματος θα αναγεννηθούν, μαζί με άλλα νάιλον απορρίμματα από τη συνεργαζόμενη με την Healthy Seas, Aquafil, σε νήμα ECONYL.
Από την αρχή της κυκλοφορίας του IONIQ 5, η Hyundai δίνει στους Ευρωπαίους πελάτες τη δυνατότητα να εξοπλίσουν το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV τους με βιώσιμα πατάκια από νήμα ECONYL. Κατά τη διάρκεια του 2022, η χρήση αυτού του αναγεννημένου υλικού θα επεκταθεί και σε άλλα μελλοντικά οχήματα Hyundai καθώς και σε επώνυμα προϊόντα και δώρα.

Χάρη στο έργο της Healthy Seas και των συνεργατών της, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής start up Enaleia, μεταξύ άλλων, οι ντόπιοι ψαράδες αναλαμβάνουν επίσης ενεργό ρόλο στην προστασία των θαλασσών. Με την εκστρατεία «Mediterranean Clean Up», η Enaleia ενθαρρύνει τους ψαράδες να στραφούν σε βιώσιμες εποχιακές πρακτικές αλιείας, μειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις.

Η Enaleia το πετυχαίνει αυτό αποζημιώνοντας τους ψαράδες για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο συμφωνούν να περιορίσουν την αλιεία και να βοηθήσουν την οργάνωση σε απομακρυσμένες παράκτιες περιοχές καθαρισμού. Με αυτόν τον τρόπο, η Enaleia αντιμετωπίζει δύο από τις κύριες προκλήσεις του θαλάσσιου οικοσυστήματος : τη διδασκαλία πρακτικών αλιείας που διατηρούν τους τοπικούς πληθυσμούς ψαριών και την αφαίρεση των σωρών από πλαστικό που μολύνουν τις θάλασσες του κόσμου.

Η Ιθάκη ήταν ο πρώτος σταθμός για τις δραστηριότητες της Hyundai και της Healthy Seas φέτος. Η επόμενη τοποθεσία θα είναι η ακτή της Κροατίας και θα ακολουθήσει μια σειρά από άλλες τοποθεσίες εντός του 2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ