top icon
Κόσμος

Η IRF θα στηρίξει τη Συμμαχία για την Οδική Απαλλαγή από τις Ανθρακούχες Εκπομπές

Η Διεθνής Οδική Ομοσπονδία (International Road Federation) θα υποστηρίξει τη Συμμαχία για την Οδική Απαλλαγή από τις Ανθρακούχες Εκπομπές, όπως αποκαλύπτεται από τις ενέργειές της.

Με 62 μέλη, η Συμμαχία για την Οδική Απαλλαγή από τις Ανθρακούχες Εκπομπές έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι για να παρουσιάσει τα σχέδια και τις φιλοδοξίες της. Η Συμμαχία θα επωφεληθεί από την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οδοποιίας (IRF) καθώς προχωρά τα πρώτα της βήματα με στόχο να διαμορφώσει τη συζήτηση και τη δράση γύρω από την πράσινη μετάβαση.

Ο François Gemenne, καθηγητής HEC, συν-συγγραφέας της IPCC, ο Patrice Geoffron, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Paris-Dauphine και ο Géraud Guibert, Πρόεδρος της La Fabrique Écologique, αποκάλυψαν τους στόχους της Συμμαχίας για την ”Οδική Απ-ανθρακοποίηση” σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι στο παρουσία του Τύπου και πολλών από τα μέλη της Συμμαχίας. Ο στόχος είναι η συνεργασία με τις δημόσιες αρχές για την ανάπτυξη και εφαρμογή – με την αντιμετώπιση τόσο των τεχνολογιών όσο και της χρήσης – αποτελεσματικών λύσεων για μια απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές που είναι επίσης κοινωνικά βιώσιμες.

IRF

Η Συμμαχία περιλαμβάνει ακαδημαϊκούς, εμπειρογνώμονες, τοπικές αρχές, ενώσεις, φορείς κινητικότητας και διαχειριστές υποδομής, κατασκευαστές αυτοκινήτων, μεταφορείς, επαγγελματικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, μηχανικούς ομίλους, ασφαλιστές και νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Είναι ένα απίστευτα πλούσιο οικοσύστημα αυτό που η Συμμαχία μπόρεσε να συγκεντρώσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», σχολίασε η Susanna Zammataro, Γενική Διευθύντρια του IRF. «Ως IRF είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουμε σε αυτήν την προσπάθεια και να φέρουμε τη διεθνή μας τεχνογνωσία και το δίκτυό μας. Ανυπομονούμε να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της συλλογικής εργασίας που παρουσιάζονται στην Υπουργική Σύνοδο που θα φιλοξενηθεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου μας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2024», πρόσθεσε.

Η Συμμαχία διατυπώνει τις φιλοδοξίες της γύρω από τέσσερις τομείς προτεραιότητας εργασίας για το έτος 2024

Μια δίκαιη και αποδεκτή μετάβαση στην κινητικότητα.
Απαλλαγή από τις ανθρακούχες υπηρεσίες εφοδιαστικής.
Ο δρόμος στην καρδιά ενός συστήματος κινητικότητας σε αραιοκατοικημένες και αγροτικές περιοχές.
Ανθεκτικότητα του δρόμου απέναντι στον κλιματικό κίνδυνο.

IRF

Η Διεθνής Οδική Ομοσπονδία (IRF) είναι ένας παγκόσμιος, ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας και λειτουργεί σε περισσότερες από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο. Δραστηριοποιείται από το 1948, η IRF είναι ένας οργανισμός που βασίζεται σε μέλη, που αντιπροσωπεύει κορυφαίους εταιρικούς και θεσμικούς παράγοντες που προέρχονται από τους τομείς του δρόμου και της κινητικότητας παγκοσμίως. Αποστολή του είναι να προωθήσει την ανάπτυξη δρόμων και οδικών δικτύων που επιτρέπουν την πρόσβαση και τη βιώσιμη κινητικότητα για όλους. Η προσέγγισή του επικεντρώνεται σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες: μεταφορά γνώσης και ανταλλαγή πληροφοριών, σύνδεση ανθρώπων, επιχειρήσεων, και οργανισμών και εργασία σε θέματα πολιτικής και υπεράσπισης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ