top icon
Κόσμος

Η Lamborghini θα εξελίξει τη νέα Huracan χωρίς τη συμμετοχή της Audi

Χωρίς δεσμεύσεις από την Audi, αλλά και χωρίς συμβιβασμούς, η Lamborghini θα σχεδιάσει τη νέα γενιά της Huracan που θα είναι ένα ακόμα πιο σπορ μοντέλο.

Η εξέλιξη ενός ειδικού μοντέλου, όπως είναι αυτά της σπορ κατηγορίας των supercar, απαιτεί πολλά χρήματα ή κάποια συνεργασία, προκειμένου να μειωθεί ή αν θέλετε να μοιραστεί το κόστος. Κάτι που έκανε η Lamborghini σε συνεργασία με την Audi, στην περίπτωση της Huracan και το R8, αντίστοιχα.

Με την Audi όμως να έχει ανακοινώσει και επίσημα ότι δεν θα υπάρξει νέα γενιά του R8, η Lamborghini μένει μόνη σ’ αυτό το έργο. Έτσι, η νέα γενιά της Huracan θα είναι προϊόν των Ιταλών, χωρίς τη συνεργασία της Audi και κατά συνέπεια των όποιων συμβιβασμών προκύπτουν. Η παρουσίαση της νέα μικρής Lambo θα γίνει σύμφωνα με τους Ιταλούς μέσα στο 2024.

Μετά από αρκετές κερδοφόρες χρονιές για τη Lamborghini, κάτι τέτοιο μοιάζει εφικτό και σε οικονομικό επίπεδο. Τα περισσότερα έσοδα έφερε η Urus, η οποία σημείωσε 5.367 πωλήσεις, από το σύνολο των 9,233 συνολικών που έκανε η Lamborghini μέσα στο 2022.

Έτσι, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Lamborghini, η αποσύνδεση της νέας μικρής Lambo από το Audi R8, θα δώσει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους μηχανικούς της ιταλικής φίρμας. Θα πατάει σε μια νέα πλατφόρμα, αποκλειστικά εξελιγμένη για το supercar, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ξεκάθαρο αν θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα του Ομίλου Volkswagen.

Δείτε επίσης τη νέα Lamborghini Revuelto

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, αναμένεται να υποστεί ένα μικρό downsizing, αφήνοντας πίσω της τον γνωστό V10, τον οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει ένα υβριδικό σύνολο V8 twin-turbo. Το κιβώτιο θα είναι το αυτόματο 8άρι διπλού συμπλέκτη, της Lamborghini Revuelto. Ο ηλεκτρικός κινητήρας θα είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον θερμικό και το κιβώτιο. Στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων και είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. Ίδωμεν.

Lamborghini Huracan Tecnica

Lamborghini Huracan

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ