top icon
Κόσμος

Lamborghini Revuelto: 1.015 υβριδικοί ίπποι για τον αντικαταστάτη της Aventador

Η πιο ισχυρή Lamborghini όλων των εποχών λέγεται Revuelto, έχει 1.015 ίππους, V12 κινητήρα με φυσική αναπνοή και τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Η Lamborghini αποκάλυψε χθες την Revuelto, με άλλα λόγια τον αντικαταστάτη της Aventador τον οποίο μας είχε ήδη αποκαλύψει τεχνικά τις περασμένες ημέρες ο διάσημος κατασκευαστής από τη Sant’Agata.

Οι πρωτιές που επιφυλάσσει η νέα Revuelto είναι πολλές. Κατ’ αρχήν, αποτελεί την πρώτη εξηλεκτρισμένη Lamborghini, και συνάμα την πιο ισχυρή στην ιστορία της, καθώς το προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης αποδίδει συνδυαστικά, ούτε λίγο ουτε πολύ, 1.015 ίππους.

Lamborghini Revuelto

Η νέα Revuelto κρατά σε ζωή τον θερμικό κινητήρα που για την περίσταση συνεπικουρείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες και ένα επαναστατικό, όπως αναφέρει η ιταλική εταιρεία, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Αναλυτικότερα, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 6,5 λίτρων είναι 12κύλινδρος, σε διάταξη V, και βρίσκεται εγκατεστημένος στο κέντρο, ενώ το «παρών» δίνουν και τρεις ηλεκτροκινητήρες, ο ένας εκ των οποίων είναι ενσωματωμένος στο νέο κιβώτιο 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Το τελευταίο είναι τοποθετημένο εγκάρσια και για πρώτη φορά πίσω από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σε αυτό που κάποτε ήταν το τούνελ μετάδοσης, στο κέντρο ακριβώς του οχήματος, πλέον υπάρχει μια μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία τροφοδοτεί τους ηλεκτρικούς κινητήρες.

Lamborghini Revuelto

Ο θερμικός κινητήρας της Lamborghini φέρει την εσωτερική ονομασία L545, έχει λόγο συμπίεσης 12,6:1 και ζυγίζει μόλις 218 κιλά (-17 σε σχέση με εκείνον της σημερινής Aventador). Σε σχέση με την τελευταία έχει περιστραφεί κατά 180 μοίρες, αποδίδοντας ειδικά για την περίσταση 825 ίππους στις 9.250 σ.α.λ., ενώ η ροπή φτάνει τα 725 Nm στις 6.750 σ.α.λ.

Lamborghini Revuelto

Το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης της Revuelto (σ.σ.: ένας ακόμα ιταλικός ταύρος, αυτή τη φορά από την Ιταλία) εξασφαλίζει αυτό που τις τελευταίες δεκαετίες χαρακτηρίζει όλες (σχεδόν) τις Lamborghini: τη μετάδοση ισχύος και στους τέσσερις τροχούς. Εν προκειμένω, ο V12 μεταφέρει την ισχύ του στους πίσω τροχούς, ενώ δύο ηλεκτροκινητήρες κάνουν το ντεμπούτο τους όντας εγκατεστημένοι σε κάθε έναν από τους εμπρός. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το επιλεχθέν drive mode, ο ενσωματωμένος στο 8τάχυτο κιβώτιο τρίτος ηλεκτροκινητήρας μεταφέρει ισχύ στους πίσω τροχούς.

Lamborghini Revuelto

Η συνδυασμένη ροπή από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τους τρεις ηλεκτροκινητήρες προσφέρει επίπεδα απόδοσης που είναι μοναδικά ακόμη και στον τομέα των σούπερ σπορ αυτοκινήτων, με 725 Nm να παράγονται από τον V12 και 350 Nm από καθέναν από τους εμπρός ηλεκτροκινητήρες. Συνολικά, η μονάδα ισχύος παρέχει συνδυασμένη μέγιστη ισχύ 1.015 ίππων.

Lamborghini Revuelto

Οι δύο, αξονικής ροής ηλεκτροκινητήρες στο εμπρός μέρος διαθέτουν ψύξη λαδιού και ζυγίζουν έκαστος μόλις 18,5 κιλά αποδίδοντας ο κάθε ένας ισχύ 110 kW. Εκτός από την παροχή ισχύος, διαθέτουν λειτουργία torque vectoring, βελτιστοποιώντας τη δυναμική οδήγησης και ανακτώντας την ενέργεια που παράγεται κατά το φρενάρισμα. Όταν βρίσκεται σε ηλεκτρική λειτουργία, η Revuelto είναι προσθιοκίνητη για βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ η ηλεκτρική κίνηση στον πίσω άξονα ενεργοποιείται όταν απαιτείται.

Lamborghini Revuelto

Η μπαταρία έχει μήκος 1.550 χλστ., ύψος 301 χλσ. και πλάτος 240 χλστ., ενώ η χωρητικότητά της δεν υπερβαίνει τις 3,8 kWh. Όταν η φόρτιση πέσει στο μηδέν, μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μόλις 30 λεπτά. Μπορεί επίσης να επαναφορτιστεί με την αρωγή της αναγεννητικής πέδησης από τους μπροστινούς τροχούς ή απευθείας από τον V12 κινητήρα σε μόλις 6 λεπτά.

Lamborghini LB744 Revuelto

Η εσωτερική δομή του νέου, 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη έχει δύο διακριτούς άξονες σε αντίθεση με τους συνηθισμένους τρεις. Ο ένας διαχειρίζεται τις ζυγές σχέσεις και ο άλλος διαχειρίζεται τις μονές, ενώ και οι δύο εμπλέκουν τον ίδιο ρότορα. Αυτή η διάταξη βοηθά στη διατήρηση του συνολικού βάρους ενώ παράλληλα εξοικονομεί χώρο. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, ακριβώς όπως συνέβη στη Miura το 1966 και στην πολύ πιο σύγχρονη Essenza SCV12, το εν λόγω κιβώτιο είναι τοποθετημένο εγκάρσια, πίσω από τον διαμήκη V12 κινητήρα.

Lamborghini LB744

Το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη είναι εξαιρετικά συμπαγές. με μήκος μόλις 560 χλστ, πλάτος 750 χλστ. και ύψος 580 χλστ. Το συνολικό βάρος είναι μόλις 193 κιλά, το οποίο περιλαμβάνει ένα νέο στοιχείο θεμελιώδες για την υβριδική αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου: τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 110 kW και ροπή 150 Nm.

Lamborghini Revuelto

το νέο μονοκόκ του ολοκαίνουργιου και 12κύλινδρου High Performance Electrified Vehicle της Lamborghini, κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από carbon. Εμπνευσμένο από την αεροναυπηγική, το αποκαλούμενο από τους ίδιους τους δημιουργούς του ως monofuselag μειώνει το βάρος κατά 10% σε σύγκριση με εκείνο του προκάτοχό του, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει υψηλότερη κατά 25% στρεπτική ακαμψία, η οποία διαμορφώνεται σε 40.000 Nm/°.

Lamborghini Revuelto

Η Lamborghini δηλώνει με ότι η Revuelto είναι το πρώτο σούπερ σπορ αυτοκίνητο που η εμπρόσθια δομή του είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Αυτό δεν αποδίδει μόνο στην εξοικονόμηση βάρους, αλλά βελτιώνει και την ασφάλεια, σύμφωνα με τους Ιταλούς, καθώς τα ανθρακονήματα που χρησιμοποιούνται για τα εμπρός ράμφη μπορούν να απορροφήσουν διπλάσια ενέργεια σε σχέση με τη μεταλλική δομή που έχει τοποθετηθεί στην Aventador Ultimae.

Lamborghini Revuelto

Στο πίσω μέρος του πλαισίου συναντάμε κράματα αλουμινίου υψηλής αντοχής, με κοίλους πίσω θόλους, οι οποίοι, σύμφωνα με τη Lamborghini, μειώνουν περαιτέρω το βάρος, αλλά και το πλήθος των σημείων συγκόλλησης. Συνολικά, η νέα τεχνολογία πλαισίου της Lamborghini – η οποία φέρει την ονομασία Forged Technologies – αναμένεται να προσθέσει πόντους και στον τομέα της βιωσιμότητας της κατασκευής, μειώνοντας τόσο την κατανάλωση ενέργειας όσο και τον όγκο των απορριπτόμενων υλικών.

Διαβάστε επίσης: Οι 13 διαφορετικοί συνδυασμοί των προγραμμάτων λειτουργίας της νέας Lamborghini Revuelto

Lamborghini Revuelto

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Lamborghini Revuelto
 • Lamborghini Revuelto
 • Lamborghini Revuelto
 • Lamborghini Revuelto
 • Lamborghini Revuelto
 • Lamborghini Revuelto
 • Lamborghini Revuelto
 • Lamborghini Revuelto
 • Lamborghini Revuelto
 • Lamborghini Revuelto
 • Lamborghini Revuelto
 • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

  ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ