top icon
Κόσμος

Η νέα Porsche Taycan Cross Turismo σε άμμο και πάγο (+video)

Η Porsche Taycan Cross Turismo πλαγιολισθαίνει σε άμμο και πάγο επιδεικνύοντας τις ικανότητες της σε ακραίες συνθήκες σε ένα νέο βίντεο με τίτλο Drive2Extremes.

Η Porsche Taycan Cross Turismo αποτελεί την πρακτικότερη εκδοχή του πρώτου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου του Γερμανού κατασκευαστή. Και συνάμα, μια σαφώς πιο περιπετειώδη παραλλαγή του, με μεγαλύτερους χώρους και ικανότητα κίνησης και σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Η Porsche θέλοντας να αναδείξει τον παραπάνω χαρακτήρα, επιμελήθηκε ενός νέου βίντεο με τίτλο Drive2Extremes, στο οποίο η ηλεκτρική Taycan Cross Turismo πραγματοποιεί εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις σε άμμο και πάγο.

Τα γυρίσματα για τις ανάγκες δημιουργίας του σύντομου αυτού φιλμ πραγματοποιήθηκαν στην έρημο Liwa στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Λαπωνία, στην πόλη Levi της Φιλανδίας, αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως drones και κάμερες υψηλής ανάλυσης.

Την σκηνοθεσία του Drive2Extremes που έχει ως πρωταγωνιστή μία κόκκινη-μπλε Taycan Cross Turismo σκηνοθέτησε ο Nick Schrunk, ενώ πίσω από το πηδάλιο του αυτοκινήτου βρέθηκε ο οδηγός αγώνων Jukka Honkavuori.

Porsche Taycan Cross Turismo

Οι εκδόσεις της Taycan Cross Turismo

Η νέα Porsche Taycan Cross Turismo θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις, όλες με την «μεγάλη» μπαταρία Performance Battery Plus των 93,4 kWh.

Η έκδοση «4» αποδίδει 380 ίππους και σε λειτουργία overboost 476 ίππους εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,1 δλ. και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα.

Η αυτονομία της βασικής έκδοσης με μια πλήρη φόρτιση φτάνει τα 389-456 χλμ. Η «4S» έχει απόδοση 490 ίππους, και σε overboost λειτουργία 571 ίππους, προσφέροντας αυτονομία 388-452 χλμ., 20 επιπλέον χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας και «0-100» βελτιωμένο κατά 1 δλ.

Porsche Taycan Cross Turismo

Η έκδοση Turbo της νέας Taycan Cross Turismo προσφέρει 625 ίππους και σε λειτουργία overboost 680 ίππους. Εδώ, το «0-100» ολοκληρώνεται σε 3,3 δλ., με τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα και την αυτονομία από 395 έως 452 χλμ.

Η κορυφαία έκδοση του μοντέλου είναι η Turbo S, που αποδίδει και αυτή 625 ίππους, αλλά συνολικά 761 σε overboost λειτουργία. Η Porsche υπόσχεται για την περίσταση τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, «0-100» σε 2,9 δλ. και αυτονομία από 388 έως και 419 χλμ.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche Taycan Cross Turismo
  • Porsche Taycan Cross Turismo
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ