Επικαιρότητα Κόσμος

Η Rimac εγκαινιάζει τη γραμμή παραγωγής του ηλεκτρικού C_Two των 1.914 ίππων (+video)

H Rimac βάζει τις τελικές πινελιές προκειμένου να φέρει στον πραγματικό κόσμο το νέο της hypercar, το C_Two των 1.914 ίππων.

Με σημείο αναφοράς τα εγκαίνια της πρόσφατης εγκατάστασης της Rimac στο Veliko Trgovišće της Κροατίας, η γραμμή παραγωγής του ηλεκτρικού C-Two παίρνει και επίσημα πλέον σάρκα και οστά επιταχύνοντας έτσι την κατασκευή των πρωτοτύπων που απαιτούνται για την τελική πιστοποίηση του μοντέλου.

Rimac C_two

Χάρη στη νέα γραμμή παραγωγής, η συναρμολόγηση κάθε C_Two θα μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί σε περίπου πέντε εβδομάδες, μειώνοντας το χρόνο κατά το ήμισυ σε σχέση με το παρελθόν, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η διαδικασία «γέννησης» κάθε οχήματος ξεκινά πολύ νωρίτερα στη Rimac, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων και συστημάτων παράγονται εσωτερικά και παραδίδονται στην τελική γραμμή παραγωγής.

Rimac C_Two

Προς το παρόν, η Rimac έχει κατασκευάσει τέσσερα πρωτότυπο, όμως επιπλέον 13 είναι απαραίτητα για τη διαδικασία της πιστοποίησης του μοντέλου – αλλά και των απαραίτητων δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες. Αργότερα, όπως ανακοίνωσε η Rimac, θα κατασκευαστούν επιπλέον 10 αντίτυπα προ-παραγωγής του νέου και αμιγώς ηλεκτροκίνητου C_Two.

Rimac C_Two

Η νέα γραμμή παραγωγής χωρίζεται σε πέντε κύριες ζώνες, με την πρώτη να εστιάζει την προσοχή της στην εγκατάσταση πάνω στο μονοκόκ όλων των απαραίτητων σημείων σύνδεσης. Διάφορα άλλα «κομμάτια» του C_Two, όπως το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, για παράδειγμα, αλλά και το εμπρός ψυγείο, κατασκευάζονται μακριά από τη γραμμή παραγωγής, όπου και παραδίδονται ολοκληρωμένα για τοποθέτηση.

Rimac C_Two

Θυμίζουμε ότι το Rimac C_Two είναι ένα ηλεκτρικό hypercar με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 1.914 ίππων, επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 και 160 χλμ./ώρα σε χρόνο 1,9 και 4,3 δλ. και τελική ταχύτητα 412 χλμ./ώρα.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου