Επικαιρότητα Κόσμος

Η Sony και το νέο της αυτοκίνητο στην CES 2020 (+video)

H Sony, η γνωστή εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών, δείχνει τις δυνατότητές της και στο χώρο της αυτοκίνησης παρουσιάζοντας στην CES 2020 το πρωτότυπο Vision S-Concept.

Θυμίζοντας κάτι μεταξύ Porsche Taycan, Lucid Air και Tesla Model S, η Sony, η γνωστή σε όλο τον κόσμο ιαπωνική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών, έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην Consumers Eletronics Show στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ παρουσιάζοντας σήμερα την δική της πρόταση στο μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών. Ο λόγος για το Sony Vision S-Concept, που φυσικά είναι ηλεκτρικό διαθέτοντας, συν τοις άλλοις, ένα προηγμένο, σύμφωνα με τους Ιάπωνες, σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Sony Vision S-Concept

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το Vision S-Concept εξελίχθηκε σε συνεργασία με εξίσου «δυνατά» ονόματα στο χώρο της αυτοκίνησης και της τεχνολογίας, όπως οι Nvidia, Continental, Bosch. ZF και Qualcomm. Το δάπεδο δε στο οποίο βασίζεται εξασφαλίζει ένα μεταξόνιο με μήκος 3.000 χλστ. και προέρχεται από την αυστριακή εταιρεία Magna Steyr, η οποία κατασκευάζει, ως γνωστόν, το δίδυμο των Toyota Supra/BMW Z4, αλλά και την G-Class της Mercedes.

Sony Vision S-Concept

Το πρωτότυπο της Sony διαθέτει ένα πλήθος από 33 στο σύνολο σένσορες και κάμερες που «διαβάζουν» διαρκώς όχι μόνο όσους κινούνται εκτός του οχήματος, αλλά και εντός. Εκεί, με άλλα λόγια, όπου συναντά κανείς μια ευρύχωρη καμπίνα για τέσσερις, με δύο ανεξάρτητα πίσω καθίσματα, αυτόνομο ηχοσύστημα για κάθε επιβάτη, πανοραμική γυάλινη οροφή, καθώς κι ένα ταμπλό που κοσμείται από οθόνες.

Στον τεχνολογικό τομέα, η Sony αναφέρει ότι το Vision S-Concept τροφοδοτείται από ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων με συνδυαστική ισχύ 2 x 200 kW (περίπου 2 x 272 ίπποι) που εξασφαλίζουν στο 4θυρο αμάξωμα των 4.895 χλστ. τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,8 δλ. Προς το παρόν, δεν γίνεται καμία αναφορά στον τύπο ή τη χωρητοκότητα της μπαταρίας στην οποία αποθηκεύεται η ηλεκτρική ενέργεια.

Sony Vision S-Concept

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, η Sony δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το Vision S-Concept θα μπει στην παραγωγή. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοινώνει σημαντικές λεπτομέρειες της κατασκευής, όπως το βάρος της, για παράδειγμα, το οποίο ανέρχεται στα 2.350 κιλά, την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (120 χλστ.) και την αρχιτεκτονική της ανάρτησης (διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω).

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου