Επικαιρότητα Κόσμος

Η Tesla έχει 10 χρόνια μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς, δηλώνει η VW

Το γεγονός ότι η Tesla είναι η πρωτοπόρος αυτοκινητοβιομηχανία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης είναι κάτι που το παραδέχονται πρώτοι οι… ανταγωνιστές της.

Την παραδοχή ότι η Tesla βρίσκεται κάμποσα βήματα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό έκανε με δηλώσεις του σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βερολίνο ο Thomas Ulbrich, μέλος του Διοικητού Συμβουλίου της VW και υπεύθυνος για θέματα που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση.

«Η Tesla είναι ένας εντυπωσιακός κατασκευαστής. Αποτελεί σημαντικό κίνητρο για εμάς. Η Tesla έχει 10 χρόνια μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς. Αλλά είμαστε γρήγοροι στο να την πιάσουμε.»

H Tesla, η οποία πριν λίγα μόλις 24ώρα έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ κατασκευάζοντας το 1.000.000ό της αυτοκίνητο, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πριν 17 σχεδόν χρόνια σε μια εποχή στην οποία όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές – μικροί και μεγάλοι - θεωρούσαν το εγχείρημα, τις βλέψεις αλλά και το όραμα της μικρή τότε εταιρείας από το Silicon Valley των ΗΠΑ ως «ουτοπικό».

Σήμερα ωστόσο τα δεδομένα για τους παραδοσιακούς «παίχτες» της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής σκακιέρας έχουν αλλάξει, καθώς όλοι πλέον «τρέχουν» να προλάβουν τις τεχνολογικές εξελίξεις και με δεδομένες τις σύγχρονες περιβαλλοντικές επιταγές να ακολουθήσουν κατά πόδας τον δρόμο που χάραξε η Tesla και προσωπικά ο Elon Musk πριν αρκετά χρόνια.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου